Gündeme Gelen Yelekler

yelekYelek, basit tanımıyla kolsuz, önü açık üst giysidir. Ancak yelek denildiğine akla o kadar çok model geliyor ki basit bir şekilde tanımlamak zorlaşıyor. Özellikle tesettür giyimde tercih edilen uzun yelek modelleri neredeyse elbiselerin gördüğü işlevi görüyor. Eskiden yelekler daha çok örgü şeklinde kısa olarak yapılırdı. Çocukların yeleklerinin arkasına bacası tüten evler başta olmak üzere birçok motif işlenirdi.

El işi her alan da olduğu gibi yelek konusunda da tercih edilir. Şiş ya da tığ ile yapılan örgü yelekler kış aylarında oldukça sıcak tutar. Genç kızların çeyizlerinde mutlaka örgü yelek bulundurmaları da adettendir. Örgü yelek modellerinde göz doldurucu, şık ve bir o kadar da zor motiflerin bulunması bu motifleri işleyebilen ev kadınlarına oldukça iyi bir gelir sağlıyor.

Yelekler 2015 sezonunda tesettür modasında öne çıkan ürünlerden oldu. Hem şık hem de rahatlığı seven tesettürlü bayanların taleplerini karşılamak için birçok yelek modeli piyasaya sürüldü. Tesettürlü bayanların bir kısmı pantolon tercih ederken bir kısmı da etek tercih ediyor. Yelek kullanımının en konforlu yanı ise iki seçenekte de rahat bir şekilde kullanılması.

Eğer kombininizde yelek tercih edecekseniz içine şık bir gömlek ya da şifon bluz altına da dar pantolon seçerek şıklığı yakalayabilirsiniz. Uzun düz kesim eteklerin üzerine önü kısa arkası uzun yelek modeli doğru bir tercih olacaktır. Giyim kurallarından biri olan yıldız parçaya göre kombinler yapmak çok önemlidir. Yelekli kombinlerde, yelek tamamlayıcı parça olduğundan yıldız parça da olacaktır. Bu nedenle yeleğin öne çıkabilmesi için geri kalan kombinin daha sade olması gerekir.

Yelekler önü açık giysilerdir ancak böyle de kullanılabildiği gibi düğme, fermuar ya da geçmeli bağlama seçenekleriyle önü kapalı olarak da kullanılabilir. Yelekle aynı kumaştan ya da tamamen farklı bir kumaştan olabilen kemerler de kullanılarak yeleğe farklı bir hava katılabilir.

Farklı kumaş seçenekleriyle her mevsim kombinlerinizde rahatlıkla yelek tercih edebilirsiniz. Üstelik deri ve dantel parçalarının kullanıldığı yelekler özel günlerde de giyilebilir. Her renk ve modelde bulabileceğiniz yelekleri dolaplarınızdan eksik etmeyin.

Bir cevap yazın