Yeni Trend Ferace

feraceTesettürlü hanımların en çok kullandıkları kıyafetler arasında bulunmaktadır. Ferace bir dış giyim olarak kullanılsa da artık çeşitlerinin fazlalaşması ile birlikte kullanım alanını arttırmaktadır.

 

İlk üretildiğinde sadece siyah ve koyu renkleri olsa da artık renk ve model çeşitliliği neredeyse sınır tanımamaktadır. Bu yüzden sadece evden dışarı çıkarken değil davetler de bile tercih edilir hale gelmiştir.

 

 Feracelerin Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Birçok modeli olduğu için kafa karışıklığı yaşanabilir. Ferace tercihinde en önemli husus mevsimdir. Bahar ve yaz aylarında ince kumaşlardan yapılmış ürünler tercih edilmelidir. Kışın soğuk günlerinde kalın ürünler dolapta hazır olmalıdır. Kapüşonlu modeller gençleri de bu ürünleri kullanmaya teşvik etmektedir. Tesettürlü gençler dış giyimde spor modeller bulmakta zorlanıyorlardı. Ama artık kapüşonlu, fermuarlı spor modeller oldukça fazla üretilmektedir.

 

Klasik tarzı seven hanımlar da istedikleri seçenekleri bulabilirler. Taşlı ve dantelli ferace modelleri klasik seven hanımlara hitap etmektedir.

 

 Gece Elbisesi Olarak Kullanılır mı?

 

Yazımızın başında bahsedildiği gibi geçmişte sadece dışarıda kullanılan bu kıyafet artık tüm tabuları yıkmıştır. Üretilen modeller arasında feracenin abiyeye dönüştüğü görülmektedir. Taşlı modeller şıklık konusunda abiye elbiseler ile yarışır hale gelmiştir. Bu yüzden rahatlık isteyen hanımlar gece davetlerin de tercih edebilirler. Kollarda uygulanan ışıltı detayları klasik hale getirdiği gibi modern görüntüsünü de korumasını sağlamıştır.

 

 Spor Modellerin Tercih Edilmesi

 

Tesettürlü hanımlar günlük hayatlarında uzun uzun hazırlanmaktan dert yanmaktadırlar. Kombin yapmak yeterince zor olmaktadır. Feraceler ise evden çıkarken tek parça halinde tüm gününüzü kurtaran parçalardır. Kombin yapmaktan sıkılan hanımlar feracelerin rahatlığına alıştıklarında dolaplarda çeşitliliği de artmaya başlar. Bunların arasında da spor modeller öne çıkmaktadır. Günlük giyimde sadelikten hoşlanan hanımlar için de pek çok model bulunmaktadır. Sade ve şık olmak bu tarz spor feraceler ile mümkündür. Fermuarlı modeller kolay kullanım sağlamaktadır. Yazılı veya düz tercih seçenekleri de mevcuttur.

 

Vintage modellerden hoşlanan hanımlar etnik desenlerin bulunduğu modellerden tercih yapabilirler. Tesettürlü hanımların iş hayatında sayılarının artması ile birlikte kılık kıyafet çeşitliliği de artış göstermektedir. Feraceler iş hayatında da hanımların tercihleri arasında olmalıdır. Hareketlerde kısıtlama yapamadan her türlü alanda kullanılabilir.

Bir cevap yazın