Yeni Sezon Tesettür Giyim Ürünleri Raflarda

Yaz aylarına girmiş olduğumuz şu günlerde özellikle tesettürlü bayanların beklemiş olduğu haberlerin başında belki de, yeni sezon tesettür giyim haberleri yer almaktadır. Bayanlar için olmazsa olmaz bir haber olan yeni sezon ürünleri, tesettürlü bayanların da vazgeçilmez bir tutkusu ve uğraşı durumdadır.

Şöyle ki ülkemizde bulunan insanların ortalama yarısı bayanlardan oluşmaktadır ve bu bayanların büyük bir çoğunluğu ya tesettürlü ya da ailesinde tesettürlü bir kişinin olduğu bilinmektedir. Bu bağlamda ülkemizde kendi başına sektörel olarak büyük bir pasta haline gelen tesettür giyim ürünleri, müşteri kitlesinin geniş olması hasebiyle işletmecilerin de ilgisi haline gelmiş durumdadır.

Peki, nedir bu tesettür, önce onu açıklamak gerekli olsa gerek, diğer türlü bu sektörü anlamak imkânsız olur dersek yalan konuşmuş olmayız. Tesettür denilince akla ilk olarak bayanların giydikleri kıyafetler ile vücutlarını örtmeleri olduğu bilinmektedir. Nitekim ana mantık da zaten bundan ibarettir, İslam inancının ayrılmaz bir parçası olan tesettür mefhumu Müslüman kadınların namahrem olan kişilerden vücutlarını saklaması, inandıkları dinin şeriat kuralları çerçevesinde kesin bir emir olduğu aşikârdır.

Müslüman olmayan bayanların da bazen hava şartları bazen de kendileri gizlemek istediklerinde tesettür kıyafetlerini tercih ettikleri de ayrıca bilinmektedir. Gizlenmek manasına gelen tesettürde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır ki bunlar olmazsa eğer tesettürün ne olduğunu tam olarak anlayamadığımız gibi, yaptıklarımız ile kendimizi yanlış bir durum içerisine sokabiliriz.

Örneğin giymiş olduğunuz kıyafetin dar olması veya içinizi gösteriyor olması, tesettürün mantığına ters bir durum teşkil etmektedir. Bu nedenden dolayı giyilecek kıyafetlerin vücut hatlarını belli etmeyecek nitelikte olması, içinizi gösterecek derecede de ince olmaması gerekmektedir.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu manevi atmosferi de göz önüne aldığımızda yeni sezon tesettür giyim mağazaları her insanın zevki ve isteklerini karşılayabilecek nitelikte kıyafetler, çoktan raflarda yerlerini almış bulunmaktadır. Öyle ki ister kendinize alın isterseniz hediye etmek için alın her bütçeye uygun, her türlü zevke hitap eden bu ürünleri yaz ayı girmeden aldığınız takdirde mevsiminden çok daha ucuza mal etme imkânınız bulunmaktadır.

 

One comment

Bir cevap yazın