Yeni Moda Tesettür Modası

 

G.M.Z. Tesettür - Çağla Çift Renkli Balık Abiye RZ6008-S Bordo&Siyah (1)        Tesettür, insanların inandıkları din gereği giyindikleri kıyafetlerdir. Günümüzde tesettürlüler için yeni modalar geliştirildi ve bu oldukça rağbet gördü. Bunun üzerine geliştirilen tesettürlü ürünler gittikçe artmaya başladı.

 

Artık gidilen her alışveriş mağazası veya alışveriş caddelerinde tesettür giyimle alakalı mağazalar bulunmaktadır. Böylelikle tesettürlü olanlar hem istediği gibi hem de modaya uygun giyinme lüksüne sahip oldular. Özellikle gençlerin oldukça ilgi ve beğenisini toplayan bu tesettür modası çığ gibi büyüyor.

 

Tesettür Modası Denilince Hangi Kıyafetlerden Bahsediliyor?

 

Tesettür modası, tesettürlü bir bayanın giyebileceği bütün kıyafetleri kapsamaktadır. Gerek elbise olsun, gerek ferace olsun, gerek abiye olsun her türlü tesettür kıyafeti bulabilmek mümkün. Hepsi kendine göre bir tarz barındırmakta fakat en dikkat çeken tesettür abiye ve aksesuarlardır. Abiye bir bayan için en özel kıyafettir. Çünkü düğün, doğum günü, mezuniyet, nişan gibi özel günlerde tercih edilir.

 

Tesettürlü bayanların abiye konusunda yakın zaman kadar hep sıkıntıları olmuştur. Çünkü modaya uygun ve gerekli tesettüre sahip abiye bulmak zordu. Fakat tesettür modası ile tesettür abiye kavramı oluştu ve en çok beğenilenler arasında yerini aldı. Artık özel günlerin en şık bayanları arasında tesettürlü bayanlarda yerini almaya başladı.

 

Tesettür Abiyeler Gerçekten Modaya Uygun Mu?

 

Söz konusu olan moda ortaya çıkmadan ve geliştirilmeden önce tesettürlü bayanlar abiye için genellikle özel dikimi tercih etmekteydiler. Çünkü hazır giyimde istenilen abiye modelleri bulunmamaktaydı. Fakat artık hazır giyim de normal açık abiyeler üzerinde yeni çizimler ve tasarımlar ile tesettürlü abiyeler üretilmeye başlandı. Üstelik tasarlanan bu abiyeler en moda renkler ve aksesuarlar ile bezendi.

 

Böylelikle gerek tesettürlü gerekse açık bayanların modadan uzak durmasına gerek kalmadı. Sadece tesettür giyim ile ilgilenen moda evleri her isteğe cevap verebilmektedir. Bir abiye için dantel, taş, inci en vazgeçilmezlerdir ve tesettür modası bunları bir de şal veya eşarpla kombin yaparak müşterilerine sunuyor. Yani abiye üzerinde yer alan dantellerden şalların uç kısımlarına da ekleyerek hem takım hem de kombin yapmış ve böylelikle ciddi bir şıklık elde etmiş oluyorlar.

 

 

Bir cevap yazın