Yazlık Tesettür Giyim

Yaz denince akla gelen uçuş uçuş modellerin, rengarenk desenlerin en güzel kullanıldığı elbiseler tesettür elbiselerdir. Bunun sebebi hem uzun, hem de istenildiği ölçüde bol dikilebilmesidir. Kumaşın ve dikişin güzelliğini ortaya çıkaran bu modeller, yaz günlerinde hem kullanışlı hem de çok şık görünmektedir.

Yazlık tesettürde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kumaş seçimidir. Kaliteli bir kumaş seçildiğinde, hem terleme azalacak hem de vücutta ağırlık hissi olmayacaktır. Terletmeyen aerobin kumaş, medine ipeği gibi akışkan kumaşların yanında; şile bezi, keten gibi daha sert duran ama yüzde yüz pamuklu olan kumaşlar yazlık tesettür giyim modellerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Bol paça pantolonlar, şile bezi etek ve gömlekler, keten ceketler, medine ipeği feraceler gibi birçok model yazlık tesettürde kullanılabilir. Her tarzdan kişinin seçebileceği yazlık giyim modelleri bulunmaktadır.

https://www.modaselvim.com/tesettur-giyim

Yaz Tatilinde Tesettür

Konu yaz tatili olduğunda da ince ve nefes alan kumaşların kullanılması öncelik olmalıdır. Deniz tatillerinde kullanılacak olan tam kapalı mayolar olduğu gibi, kadınlar arasında kullanılabilecek yarı kapalı mayolar da bulunmaktadır. Genel olarak haşema olarak adlandırılan bu modellerin, sudan çıktıktan sonra hızlı kuruyan modellerden seçilmesi önemlidir.

Yine yazlık yerlerde en çok kullanılan yazlık tesettür giyim modellerinden biri de pareolardır. Eskiden yalnızca kalça kısmını örten pareolar olsa da günümüzde giyilebilen, oldukça bol duran pareolar üretilmiştir. Birçok renk ve desende tercih edilebileceğinden yaz günlerini renklendiren bu ürünler sayesinde tesettürlü hanımlar, yazlık yerlerde de rahat hareket edebilmektedir.

Yazlık Tesettür Giyim Aksesuarları

Giyilen doğal ve sağlıklı kumaşlar bedeni iyi hissettirirken seçilecek olan ayakkabılar da mutlaka ayakları iyi hissettirmelidir. Keten babetler, sandeletler ya da hasır dolgu topuk ayakkabılar yazlık tesettür kombinlerini tamamlamak için ideal parçalardır. Yalnızca yazlık yerlerde değil, günlük hayatta da kullanılabilecek olan terlikler de güzel bir kombin tamamlayıcısıdır. Ayrıca nefes alan yüzde yüz pamuklu şal ve eşarplar da kullanımı önerilen parçalar arasındadır. Yaz tatilinde kullanılabilen şapkalar da şıklığa şıklık katan parçalar arasındadır. Yine hem tatilde hem de şehirde kullanılan güneş gözlükleri de yazlık tesettür giyim aksesuarları arasında sayılabilir.

 

Bir cevap yazın