Yazlık Ferace Modası

Günümüzde tesettürlü kadınların çoğu dış kıyafet olarak ferace giymektedirler. Ferace vücut hattını belli etmemesi , tesettürü tamamlaması ve günlük hayatta tesettürlü kadınlara giy – çık kolaylığı sağlaması sebebi ile çok tercih edilmektedir. Artık günümüzde pardesü ve kaban yerine de ferace tercih edilmektedir. Peki özellikle yaz aylarında hangi kumaş ve hangi renk feraceler tercih edilmektedir.

https://www.modaselvim.com/ferace

Yazlık Ferace de Renk Seçimi

Tesettürlü kadınlar yazlık ferace de yakmaması için her ne kadar açık renkler tercih etseler de siyah tercih eden tesettürlü kadın sayısı hiç de az değildir. Tesettürlü kadınlar, siyah renk her renge uyum sağladığı için tercih etmektedirler. Hem yaz hem de kış aylarında siyah kadınların en gözde rengidir. Renkli ferace de ise açık mavi, hardal sarısı, yeşil tonları en fazla tercih edilen renkler arasında yer almaktadır.

Yazlık Ferace de Kumaş Seçimi

Tesettürlü kadınlar yazlık ferace de yakmaması için kumaş olarak ince kumaş tercih etmektedirler. Bu kumaş türleri şu şekildedir:

1- Şile Bezi: Yazın yakmayan ve terletmeyen kumaş denildiği zaman ilk akla gelen seçeneklerden bir tanesi hiç kuşkusuz ki şile bezidir.

2- Keten: Özellikle sportif, şık, ferah ve rahat olmak isteyen tesettürlü kadınlar kumaş seçiminde tercihini keten kumaştan yana kullanmaktadırlar.

3- Krep

4- İpek: Diğer kumaş türlerine göre fiyat olarak biraz daha yüksek olan İpek, hem kalitesi hem rahatlığı hem de yazın serin tutması sayesinde tesettürlü kadınların en çok tercih ettiği kumaş türleri arasında yer almaktadır.

5- Pamuklular: Pamuklu kumaşlar ipek kumaşa göre daha uygun fiyatlıdır. Bu sebeple tesettürlü kadınların en çok tercih ettiği kumaşlar arasında yer almaktadır.

6- Poplin: Poplin de hem rahat hem şık tesettürlü kadınların yazlık ferace de tercih ettiği kumaşlar arasında yer almaktadır.

Yazlık Ferace de Model Seçimi

Tesettürlü kadınlar yazlık ferace de model olarak önden fermuarlı ya da düğmeli rahat modeller tercih etmektedirler. Cep detayı olması da kadınların ferace de beklediği özellikler arasında yer almaktadır. Günlük kullanımda süs detayı olmayan feraceler tercih edilmektedir.

 

Bir cevap yazın