Yazın İnce, Kışın Kalın Kumaştan Ferace Giyin

Ferace, eskiden beri kullanılan bir kıyafet terimidir. Eskiler kadınların kendi üstlerini örtmek için üstlerine alıp giydikleri elbiseye bu ismi vermişlerdir. Bu ürün sadece geçmişte değil günümüzde de farklı kumaşlardan imal edilmektedir. En çok fantezi ve çuha kumaşları kullanılmaktadır. Daha çok düz, modeller üretilmektedir. Ancak üreticiler tarafından yaka kısımları ya da cep kenarları işlemeli olan modeller de üretilmektedir. Bunun üretimdeki amaç her zevkten ve her kesimden insana hitap etmektir. Bununla birlikte modaya en uygun üretimler yapılmaktadır.

 

Genelde modellerde siyah, füme, gri gibi koyu renkler tercih edilmektedir. Ayrıca bol bedenli ürünlerin üretilmesi kilolu bayanların tercih etme nedenlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu ürün en çok mantoya benzemektedir. Fakat mantodan farklı olarak ferace geniş yakalara sahiptir. Ayrıca ferace uzun olmasından dolayı mantodan ayrılır. Kullanmakta olan bayanlar, giydikleri diğer kıyafetler ile rahatça uyum sağlayıp kombin yapabilirler.

 

Kombin yaparken en önemli nokta renk uyumuna özen göstermektir. Renk uyumu olmayan ürün istediği kadar güzel olsun kişinin üzerinde pek hoş durmaz. Böyle kötü bir görüntü ile karşılaşmamak için bayanlar satın alırken dikkatli olmalıdırlar. Bayanlar bu tür ürünleri satın alırken diğer giysileriyle de nasıl giyineceklerini düşünürler; bu şekilde kıyafetlerle birlikte kombin yaparken zorluk yaşamazlar.

 

 Ferace Modelleri Nelerdir?

 

Günümüzde iki farklı ferace modeli bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılanı bol, geniş, dökümlü olan modellerdir. Çoğu bayan hem kilolarını hem de vücut hatlarını saklayabilmek için bol olan modelleri tercih ederler. Diğer model ise dar olarak üretilen modeldir. Bu model günümüzde az tercih edilir. Daha çok tesettürlü gençler bu modeli satın alır. Çünkü çoğu genç bayan modaya göre hareket etmekte ve kimi dönemlerde dar giyinmek moda olduğu için bu dar model feraceyi tercih etmektedir. Ayrıca bu ürünün kumaş cinsi de önemlidir.

 

Özellikle kumaş kalınlığının yazın ince, kışın kalın olarak mevsim şartlarına göre uyum sağlaması gerekir. Mevsimine göre ince veya kalın kumaş seçimleri yapılmalı ve renk tercihleri yapılmalıdır. Ayrıca yaz aylarında siyah renk güneşi topladığı için, yazın giyilecek ürünlerin rengi siyahtan farklı olmalıdır.

 

Bir cevap yazın