Yaz Ve Kış Sezonu Elbise Seçimleri Hakkında Bilgi

tesettür elbiseKış ayının gelmesiyle birlikte daha soğuk ve mat renkler tercih edilmektedir. Ayrıca dolapların değişim vakti de gelmiştir. Daha kalın ve yünlü modeller tercih edilmektedir. Günümüzde artık birçok marka tesettür giyime yönelik tasarımlar yapmaktadır. Kış aylarında genellikle örme modeller elbiseler tercih ediliyor çünkü örme modeller diğer elbise türlerine göre daha kalın ve sıcak tutuyor. Kış sezonunda tercih edilen renkler arasında siyah, bordo, kahverengi, taba, bej, camel gibi soğuk ve mat tonlar tercih edilmektedir. Ayrıca bu elbiseler her yerde rahatlıkla kullanılabilir çünkü kullanım alanları oldukça geniştir.

 

 Örme Elbiselerin Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

 

Günümüzde bu tarz tesettür elbise modelleri birçok marka tarafından üretilmektedir. Ayrıca Kombinlerken de renk uyumuna çok dikkat etmek gerekiyor. Kullanılan başörtüsü, aksesuarlar, ceket, ayakkabı ve çantanın bir bütün halinde olması gerekiyor. Örneğin bej renginde örme dar kesim tesettür elbise, siyah bot, siyah çanta ve siyah düz renk şal ya da eşarp tercih edilmelidir. Örme tesettür elbise modelleri kendinden desenli olduğu için kullanılan diğer parçaların sade olması gerekiyor. Örneğin başörtüsü düz renk olmalıdır. Ayrıca elbisenin beline kemer takarak elbiseye hareket katılabilir. Kullanılacak kabanlarda ise renkli modeller tercih edilmelidir. Çünkü kış aylarında mat renkler tercih ediliyor ve kabanların renkli olmasıyla kombinlere renk katılmalıdır.

 

 Yaz Sezonunda Tercih Edilebilecek Tesettür Elbise Modelleri Nasıl Olmalıdır?

 

Yaz Sezonunda daha serin tutan ve daha pastel tonlar kullanılmalıdır. Yaz Sezonunda yer alan renklerden arasında kırmızı, kiremit, mor, pudra pembe, gül kurusu, turuncu, bebe mavisi gibi pastel tonlar yer almaktadır. Ayrıca bu renklerin kişinin ten rengiyle ve elbise üzerinde ki desenlerle de uyumlu olması çok önemlidir. Bu elbiselerin de kullanım alanları da oldukça geniştir. Her yerde kullanılabilir. Örneğin bir davet için kombin oluşturulacak ise mürdüm kolları ve omuzları nakışlı beli ipli tesettür elbise modelinin altına pudra pembe topuklu ayakkabı ve ayakkabının renginde pudra pembe portföy çanta tercih edilmelidir başörtüsü olarak da düz renk pudra pembe şal tercih edilmelidir.

 

Bir cevap yazın