Yaz Ve Kış Aylarına Özel Tesettür Önerileri

tesettürEskiye oranla günümüz modasında tesettür kullanan kadınlar için çok çeşitli sayıda tesettür modelleri bulunmaktadır. Yaz ve kış mevsimine özel tesettür önerileri söz konusu olduğunda bilinmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır. Yaz aylarında sıcaklığında kendini hissettirmeye başladığı zamanlarda tesettür giyim ürünleri hem rahat olmalıdır hem de vücudu terletmemelidir. Fakat aynı zamanda da şık ve modern bir görünüme sahip olmalıdır. Soğuk geçen kış mevsiminde ise vücudu sıcak tutan kalın tesettür kombinler kullanılmalıdır. Bu kombinler aynı zamanda tesettür modasına uygun trend kombinler olmalıdır.

 

 Mevsimlere Göre Tercih Edilen Kumaş Türleri Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettürlü kadınlar için oldukça zorlu bir mevsim olan yaz ayları sadece yaz mevsimine uygun tasarlanan tesettür giyim ürünleri ile rahat geçebilir. Çünkü yaz ayları terlemenin en fazla olduğu dönemdir. Bu sebep ile ozellikle pamuklu kumaşlardan tasarlanan tesettür giyim ürünleri tercuh edilmelidir. Pamuklu kumaşın yanı sıra keten kumaş da yaz ayları için uygun olan kumaşlar arasında yer almaktadır.

 

Özel gün ve özel organizasyonlarda ise şifon kumaş hem rahatl bir kullanım sağlamaktadır hem de oldukça şıktır. Soğuk geçen kış mevsimlerinde ise soğuklara karşı etkili koruma sağlayan yünlü ve kalın kumaşlar tercih edilmelidir. Aynı zamanda kış mevsiminde montlarda koyun postu kullanılması ve vücudu sıcak tutan trikoların tercih edilmesi tesettürlü kadınlar için oldukça faydalıdır.

 

 Tesettür Kombinlerde Kullanılan Tesettür Giyim Ürünleri

 

Tesettürlü kadınlar kombin oluştururken hava şartlarına uyumlu ve şıklığıda beraberinde getiren tesettür giyim ürünleri tercih etmelidir. Çünkü en ideal tesettür kombinler bu önemli nokta dikkate alındığı zaman ortaya çıkmaktadır.

 

Öncelikli olarak yaz aylarında sıcak havanında vermiş olduğu bunalma ile tesettür giyim ürünleri rahat ve salaş seçilmelidir. Tesettürlü kadınlar yaz aylarında ince tesettür tunik modellerini ve vücudu serin tutan tulum modellerini tercih edebilir. Aynı zamanda tesettür kıyafetlerin rahat giyili çıkarılması için ise fermuarlı ya da düğmeli modeller tercih edilmelidir. Yaz aylarında tercih edilen ayakkabı modelininde ayağı terletmemesi ve rahat ettirmesi oldukça önemlidir. Güneş gözlüğü ise tesettür kombine uyumlu olmalıdır. Başörtü ise yaz ayları daha serin tuttuğu için şal modelleri tercih edilmelidir.

 

Bir cevap yazın