Yaz Mevsimi Feraceleri

Tesettür giyimin başlıca unsurlarından olan ferace modelleri yazın gelmesiyle hem renk seçenekleriyle hem de özel kumaşlarıyla iç açmaya başladı. Cıvıl cıvıl renk ve birbirinden farklı modellerle satışa çıkan yazlık ferace modelleri bayanların gözdesi olmaya devam ediyor. Kış mevsiminin geride kalmasıyla kalın kumaştan ve koyu renkler içeren feraceler dolaplardan kalktı ve yerini daha serin tutan kumaşlardan üretilen rengarenk ferace modelleri aldı.

Mevsim Feracelerinin Çeşitleri Nelerdir?

 

Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcaklar da giyim kuşamı etkilemeye başladı. Tesettürlü bayanlar ise kışın vazgeçemedikleri ferace modellerini yaz mevsiminde de kullanmakta kararlı. Bunu bilen üreticilerde tesettürlü bayanlara özel yaz mevsimi için feraceler üretmekte ve sunmakta. Bazı ferace modelleri; fakir kol feraceler, yakalı feraceler, yakasız feraceler, işlemeli feraceler, vatkalı feraceler, vatkasız feraceler,  büyük beden ferace, dar kesim ferace, bol kesim ferace, ipek ferace, fermuarlı ferace, bağcıklı ferace, fermuarlı ferace, spor ferace, abiye ferace, otantik ferace, klasik ferace, salaş ferace, kapişonlu ferace, pileli ferace, garson boy ferace, deri ferace, nakışlı ferace ve şal kombinli feracedir.

Ferace ve Eşarp Kombini Nasıl Yapılmalı?

 

Eşarp, tesettür giyiminde başı kapatan ve en sık alışverişi ve kullanımı yapılan üründür. Bazı eşarp seçenekleri ise; şifon eşarp, ipek eşarplar, dijital eşarplar, püsküllü eşarp, ipek jakar eşarp, pamuklu eşarp, taşlanmış ipek, krep saten eşarp, ithal eşarp, yün eşarp, şifon eşarp, tafta eşarp, abiye eşarp, twill eşarp, rayon eşarptır. Her eşarp ile her ferace iyi bir kombin oluşturmaz. Buradaki en başlıca tüyo; bir parça ne kadar karmaşık ve rengarenkse, diğer parça bir o kadar sakin ve tek düze olmalıdır. Her iki parçanın da sade olması, iyi bir kombin oluşturmaz. Her iki parçanın karmaşık ve rengarenk olması da göz yorar ve başarısız bir kombin oluşturur. Dolapta her ferace renk ve modeline göre birer eşarp bulundurmak, güzel kombinler yapabilmek ve şıklık yaratabilmek adına iyi bir karar olacaktır. Mümkünse ferace ve eşarbın kumaşı da aynı olmalı ve böylece kombin tamamen şıklık abidesi olabilecektir.

 

Bir cevap yazın