Yaz Aylarında Hangi Tesettür Giyim Modelleri Seçilmelidir? 

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki tesettür giyim konusunda yaz kış fark etmez öncelik muhafazakar bir görünüm sağlamak olmalıdır. Vücut hatlarını belli etmeyen, çevreye çekici bir görüntü sağlamaktan ziyade şık bir dur sağlayacak modeller tercih edilmelidir. Çünkü muhafazakar bir kadın çekici ya da ilgi odağı olmak yerine duruşuyla sadece saygı görmelidir. Bu anlamda her kadın aşık olmak isteyebilir.

 

Özellikle yaz aylarında, şıklığında ötesinde bunaltıcı sıcak havaların etkisiyle muhafazakar kadınlar, rahat modelleri tercih etmek isterler. Aksi takdirde sıkıcı bir kıyafet yazın sıcak ile birlikte geçirilen günün çok kötü bir gün olmasına neden olacaktır. Bundan dolayı yaz aylarında sıcak havalara uyum sağlayabilecek tesettür elbise ince tulumlar ve feraceler rahat ve şık olma anlamında katkı sağlayacaktır.

 

 Tek Parça

 

Yazın tesettür giyim seçiminde dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise ayrı ayrı parçalar yerine tek parça olan kumaşlardan tercih yapmak daha mantıklı olacaktır. Bu seçim, yaz mevsimi için bir kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede bunaltıcı havalarda, kalın ve kat kat giyinmek yerine daha rahat ve şık durulması sağlanacaktır.

 

 Tesettür Elbise Ve Tulum Modelleri

 

Yazın sıcaklarında uyum sağlayacak en güzel tesettür giyim ürünleri, tesettür elbise ve tulum modelleri olmaktadır. Bu iki model tek parça ve ince kumaşları sahip olmasından dolayı rahat ve serin tutacaktır. Bu modelleri dikkat edilmesi gereken nokta, boy ve kilo oranıdır, bu oran göz önünde bulundurularak elbise ya da tulum seçimleri yapılmalıdır. İnce belli ve uzun bir yapıda bir kadının her modeli rahatlıkla tercih edebilme imkanı vardır. Fakat orantısız bir yapı söz konusu ise, her model ve renk uygun olmayacaktır. Kilolu ve kısa boylu olma durumu söz konusu ise, sade ve enine modellerden ziyade boyuna olan modeller, belden etekler gibi modeller seçilmelidir.

 

 Yaz İçin Şal Ve Eşarp

 

Yazın, sıcak ve bunaltıcı havalarda eşarp kullanımı sıkıcı olmaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte terlemeler de olabileceği gibi bone tercihlerinde emme özelliği olan kumaşlardan tercih yapılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra şal kullanımı da doğru bir tercih olabilir. Çenenin alt kısmından iğne ile takılan şallar terleme problemini önleyecektir.

 

Bir cevap yazın