Vücut Yapısına Göre Kaban Seçimi Nasıl Olmalıdır?

tesettür kabanKış aylarının vazgeçilmezi şüphesiz ki kabanlardır. İlk olarak kullanışlılık ve soğuktan koruma özelliğine bakılan kabanlar daha sonra model tercihine dönüşmektedir. 2019 yılı kışını yaşadığımız günlerde, hangi tesettür kaban tercihinde bulunacağımızı, 2019 yılı kaban tercihi nasıl olmalıdır onlara bakacağız.

 

 Kaban Tercihi Nasıl Olmalıdır?

 

Kabanın en önemli işlevi bizleri soğuktan korumasıdır. Daha sonra model seçimi gelecektir. İçleri tüylü kabanların seçimi ise en ön planda olmasının asıl sebebi budur. Bizleri hem terletmeyecek hem de soğuktan koruyacak tesettür kaban seçmeliyiz. Bizleri şık göstermeli, soğuktan korumalı ve terletmemeli. Su geçirmez özelliği olan kabanlar ise yağmur mevsiminde ideal seçimlerden olacaktır. Model bakımından hiç sorun yaşatmayan kabanlar cepli, şapkalı ve düğmeli düğmesiz kumaşına göre birçok kaban çeşidi bulunmaktadır.

 

 Vücut Tipine Göre Kaban Seçimi Nasıl Olmalıdır

 

Farklı kumaşlarda, farklı kesim, model kaban modelleri içerisinden vücut şekline uygun olanı bulmak ise en trend kabanı giymiş olmaktan daha önemlidir. Önemli olan doğru boyu, kesimi ve üzerine oturan kabanı bulabilmektir.

 

Kum saati tipi vücut tipine sahip olanlar çok şanslılar. Oldukça orantılı ve giydikleri neredeyse her kıyafeti kolaylıkla yakıştıran tiplerdir. Kruvaze, belden kemerli kaban modelleri yine vücudu en iyi şekilde gösteren kaban olacaktır.

 

Armut vücut tipi ise Türk kadınları arasında görülen tip diyebilir. Omuzlar basenlere göre daha dar olacağından kabanlarda vatka kullanmak çok mantıklı olacaktır. Bel ince olduğundan belinizi ön plana çıkaran bir kaban giymeniz sizi daha alımlı gösterecektir.

 

Elma vücut tipine göre ise, düz kesim kabanlar kullanılabilir. Onlar için biçilmiş kaftan denebilir. Ayrıca şal yaka, yakası dökümlü kaban modelleri yine bu vücut tipi için uygun olacaktır.

 

Dikdörtgen vücut tipine göre ise, hatları ortaya çıkaracak modeller tercih edilmelidir. Yakası ve omuzları hacimli ceketler kullanılabilir.

 

 2019 Model Kaban Modası

 

2019 senesinde aynı 2018 de olduğu gibi spor modeller moda gibi görünüyor. Her zamanki gibi vücut hatlarını ortaya çıkaran modeller ise en başta geliyor. Renk seçimi ise açık renklerden yana. Mavi, sarı ve turuncu modeller başı çekiyor. Ne çok kalın ne çok ince modeller ise yine moda gibi görünüyor.

 

 

Bir cevap yazın