Vücut Tipine Uygun Nasıl Ferace Alınmalıdır?

feraceDış giyim ürünlerinin arasında en çok tercih edilen ferace modellerini alır iken bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Yapılan hatalar nedeni ile görüntü bozuklukları oluşmaktadır. Ferace alır iken boy ölçüsüne mutlaka dikkat edilmelidir. Topuklu ile kullanımı yapılacak ise, topuk ölçüsü de net olarak bilinmelidir. Bunun nedeni, feracelerin altından kıyafetlerin görünmemesidir. Kollardan ya da altlardan çıkan kıyafet parçaları kötü bir görüntüye neden olur. Bunun yanı sıra rahat hareket edebilmek için de omuz ölçüsü tam olmalıdır. Göğüs ölçüsü de tam kalıp tercih edilmelidir. Göğüs ölçüsü tam kalıp feraceler, daha düzgün ve nizamlı bir görüntü oluşturacaktır.

 

Vücut tipleri üçe ayrılmaktadır. Elma, armut ve kum saati olarak. Elma tipi olan kadınlarda bacaklar ince basen, omuzlar ve göbek kilolu olmaktadır. Armut tipi vücuda sahip olan kadınlar ise, basen ve bacaklarından kilo alanlardır. Kum saati, ince bel ve orantılı bir vücut anlamına gelmektedir. Kum saati bir vücuda sahip olan bayanlar, istediği model ferace kullanabilir. Her model mutlaka yakışacaktır. Armut tipi olan kadınlar, Mevlana model olarak bilinen feracelerden tercihler yapmalıdırlar. Etek kısmı bol olan modeller, orantılı bir görüntü sağlayacaktır. Elma tipte olan bayanlar ise, mutlaka düz kesimlerden tercih etmelidir. Düz kesimler, omuz ve bacaklar arasında bir orantı sağlayacaktır. Dış giyim ürünlerini tercih eder iken, vücut tipini n n ze uygun olanlardan tercih etmeniz önemlidir.

 

 Dış Giyim Ürünleri Neden Pahalı?

 

Tesettürlü bayanların büyük bir kısmı aynı konu hakkında araştırma yapmaktadır. Merak edilen konu tesettür kıyafetlerin neden pahalı olduğudur. Fakat, tesettür kıyafetlerinin hangi parçası olur ise olsun fiyatların normal olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Kıyaslamalar, normal giyim tarzlarına göre yapıldığı için fiyatlar, pahalı olarak kabul edilmektedir. Tesettür kıyafetleri, çok daha fazla kumaştan üretilir. Kumaş fazla olması, kullanılan malzemelerin ve işçiliğin de fazla olması anlamına gelmektedir. Bu da durumda da fiyatların normal bir giyim tarzına göre daha pahalı olması normal kabul edilmelidir. Sadece marka olan firmalarda ve mağaza satışların çok uçuk fiyatlar görülür. Bu durumda her giyim tarzı için aynı olan bir durumdur.

 

Bir cevap yazın