Vücuda Göre Tesettür Abiye Modelleri Nasıl Olmalıdır ?

 

          Her kadının vücut tipi ve şekli farklılık göstermektedir. Kıyafet tercihinde bulunurken kendi vücut tipine bilen kadın daha başarılı bir alışveriş yapabilmektedir. Bu nedenle kadınların vücut ölçülerini ve şekillerini iyi biliyor olmaları gerekmektedir. Kapalı ya da açık fark etmeksizin bu konu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Özellikle özel bir davet için seçilecek olan tesettür abiye modelinin vücut tipine göre doğru olarak tercih edilmesi gerekmektedir. Giyim tarzı ile beden yapısı arasında güçlü bir uyum olması gerekmektedir. Bayanların vücut tipleri elma, armut, kum saati ve dikdörtgen vücut tipi olarak dörde ayrılmaktadır. Her bayanın bu tipler hakkında bilgili olarak alışveriş yapması zarif görünebilmesi adına doğru olmaktadır. Örneğin modanın kalbinin attığı Modaselvim sitesinden alışveriş yaparken doğru vücut ölçülerine göre sipariş verirseniz eğer sizin için çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Özel bir davet için tercih edeceğiniz tesettür abiye modeli vücut tipinize göre nasıl olmalıdır?

 

– ELMA TİPİ VÜCUT

 

Bu tip vücut şekline sahip olan bayanlar yuvarlak hatlara sahip olmaları nedeni ile ne çok dara ne de çok salaş bir abiye elbise almamalıdır. Göğüs bölgesinin ve karın bölgesinin büyük olması nedeni ile aşırı dar ve aşırı bol abiye elbiselerden kaçınmalıdır. Salaş abiye modelleri çok daha uygun olacaktır.

 

– ARMUT TİPİ VÜCUT

 

Omuzların çok dar ve kalça kısmının çok geniş olduğu armut tipi vücut ölçülerine sahip olan bayanların vatkalı tesettür abiye modeli tercih etmesi gerekmektedir. Kol kesimi olmayan modelleri de tercih etmemesi gerekmektedir.

 

– KUM SAATİ VÜCUT TİPİ

 

En ideal olan vücut tipi olması nedeni ile ne giyse yakışan bir ölçüdür. 90-60-90 diye tabir edilen ölçüler kum saati vücut tipinin ölçülerini anlatmaktadır. Tüm tesettür modelleri kum saati vücut tipine sahip olan bayanların emrindedir. Vücut hatlarını belli etmeyen ama dar kesim tesettür abiye modellerini tercih ederek davetin en göz alıcı bayanı siz olabilirsiniz.

 

– DİKDÖRTGEN VÜCUT TİPİ

 

Omuzların geniş olmasından dolayı ceketli ve vatkalı abiye modelleri tercih edilmemelidir. Kombin yaparken diğer bütün seçenekleri kullanabilirsiniz. Bu vücut tipinde de güzel kombinler oluşturabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın