Uzun Boylu Tesettürlü Kadınlar Nasıl Giyinmelidir?

tesettürTesettür giyimde elbiselerin boy uzunluğu her daim problem olmuştur. Kimi tesettürlü kadına beğendiği elbise tam olurken kimi tesettürlü kadına ise uzun ya da kısa gelebilir. Boyu kısa olan kadınlar boyu uzun olan kadınları çok şanslı görürler. Ancak bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü her kadının fiziki yapısı çoğunlukla bazı kalıplara girmekte zorluk çıkarır. Bunlardan en önemlisi de uzun boylu bir yapıya sahip olmaktadır.

 

Kısa boylu bir tesettür kadına elbise boyu kısaltılarak çözüm bulunurken, boyu uzun tesettürlü kadınlar bu anlamda sadece düzgün ve kendine uygun özellikte tesettür elbise seçmesi ile çözüm buluyor. Vücut hatlarına uygun yapılan tesettür kombinler her daim işe yarar ve problem gibi gözüken olumsuzluklar minimum seviyeye indirilir.

 

 Uzun Boylu Tesettürlü Kadınlara Tunik Seçimi

 

Tesettürlü kadınların çoğu özel gün ve özel organizasyonların dışında çoğunlukla tunik ve pantolon tesettür kombininden vazgeçemezler. Tesettür tunik modelleri her ne kadar kolay bir şekilde kombinlenebilse de en kötü avantajı boyu kesmesidir. Bu sebep ile tesettür tunik alırken boy uzunluğuna göre tercih yapılmalıdır.

 

Uzun boya sahip olan tesettürlü kadınların tercih edecekleri tunikler boylarını boylarını biraz daha kısa göstererek istedikleri boy uzunluğuna inmelerini sağlayacaktır.

 

 Uzun Boylu Tesettürlü Kadınlar Nasıl Başörtü Bağlamalıdır?

 

Tesettür giyimin olmazsa olmazı başörtülerdir. Uzun boylu kadınlar başörtülerini doğru bir şekilde bağladığı zaman boyu daha kısa göstererek istenilen uzunlukta olunmasını sağlar. Bağlanan şalın ya da eşarbın uç kısımları arka tarafta bağlanması gerekir.

 

Bunun yanı sıra omuz kısımlarına doğru dökümlü olan baş örtüleri diğer örtülere göre uzun boylu kadınlar için daha avantajlıdır. Tesettür eşarp bağlanırken eşarbın omuz hizasında kalarak ve omuzları örterek kullanılması boyu biraz daha kısa gösterecektir.

 

 Uzun Boylu Tesettürlü Kadınlar için Etek Seçimi

 

Uzun ve zayıf tesettürlü kadınlar hem daha dolgun hem de daha kısa görünmeleri için mutlaka pileli ve ya piliseli etek tercih etmelidir. Uzun ve fazla kilosu olan tesettürlü kadınlar ise çan etek ya da düz kesim etek modelleri tercih etmelidir. Eteklerin üzerine ise karpuz kol gömlek modelleri ile kombin yapılmalıdır.

Bir cevap yazın