Uzun Boylu Tesettürlü Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

 

M.D.H - İnci İşlemeli Kemerli Elbise MDH6394 Saks (1)Uzun boylu tesettürlü kadınlar giyim konusunda seçim yaparken büyük zorluklar yaşamaktadır. Bu anlamda hangi tesettür elbise modelinin uzun boya daha uygun olacağı ve boyunu gizleme ya da gösterme konusunda ne tür kombinler yapması gerekeceği konusunda birçok öneri çeşitleri mevcut. Uzun boylu kadınlara uyacak tesettür elbise tarzlarını ve önerileri aşağıda derlemeye çalıştık.

 

Salaş elbise giyim tarz ve modelleri seçilmeli

 

Uzun boylu olduktan sonra zayıf olma ya da kilolu olma durumu fark etmeksizin salaş elbise giyim tarzını rahatlık ile taşıyabilirsiniz. Çok zayıf bir yapınız var ise ve bunun yanında bir de kemikli yapıda iseniz üzerinize salaş duracak kıyafet ve kombinleri tercih etmelisiniz. Pantolon modellerinde tamamen bol kombin tunik kazak modellerinde de kombin olarak over size model elbiseleri tercih etmelisiniz.

 

Tunikler modeller size özel yapılmış

 

Tunik elbise modellerini en iyi taşıyabilen vücut yapısına sahip tiplerinden biri ise uzun boylu olan bayanlardır. Bacak boyları üst bedenle orantılı olduğundan yarım kesilen tunik uzun boyluları kısa boylu gibi gösterse bile bu durumda boyunuzun uzunluğundan dolayı çirkin ya da biçimsiz bir görüntü oluşturmaz. Diz altına gelen tunikleri dar paça ya da bol paça pantolonlar ile kombinleyebilirsiniz. Fakat kısa tunik elbise modellerini genelde seçmemiz gerekir. Ya da biraz kısa bir tunik tercih ederseniz altına kombin olarak kesinlikle bol salaş bir pantolon giyilmeli.

 

Eşarplarınızı uzun bırakmaya çalışın

 

Eşarp ya da şal bağlama model ya da tarzlarının farklı stillerinden biri de eşarbınızı omuz hizanızdan dirseklerinize kadar uzun olarak bırakmaktır. Kısa boylu kişilerde bu şekilde örtünmek onları olduğundan daha da kısa gösterecektir. Ama uzun boyun avantajı ile bu şekilde eşarp bağlama tarzını kullanabilirsiniz.

 

Kalın triko elbiseler giyin

 

Kalın uzun triko elbise modelleri üzerinizde olduğundan daha fazla şık duracak. Tesettürlü uzun kadınlar bu tür panço tarzında triko hırka kombinleri ile daha şık ve tesettüre daha uyumlu bir tarz yakalayacaktır. Kabartmalı kumaşlar tercih edilebilir. Aynı şekilde enine çizgi modeller de kilolu olsanız bile boyunuz sayesinde size çok yakışacak.

 

Bir cevap yazın