Tunik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

  Günlük yaşamda en çok tercih edilen ve oldukça rahat bir gün geçirmemizi sağlayan tunikler, tüm kadınların zevkine göre birçok farklı modelde üretilmekte ve raflara yerini almaktadır. Ancak tunik seçiminde kimi zaman yapılan yanlış tercihler kadınları şık bir görüntüden uzaklaştırarak istenmeyen bir görüntüye sahip olmalarına neden olur.

 

Şıklığı pekiştirmek ve tunik modelleri ile tarz yaratma için nelere dikkat edilmeli, nasıl alışveriş yapılmalı?

 

– Uzunluk:

 

Kadınların tunik seçiminde yaptıkları en büyük hataların başında yanlış boylarda tunikler tercih etmek geliyor. Uygun boyda olmayan tunikler ne yazık ki kadınların boyunu keserek daha kısa görünmelerine neden olur. Böyle bir durumla karşılaşmamak için tuniklerin boyu doğru bir şekilde ayarlanmalı, gerekiyorsa üzerinde bir miktar da tadilat gerçekleştirilmelidir. Eğer tuniklerin eteklerinden kısaltma yapılamıyorsa gerekli tadilat işlemi tuniğin omuzlarından da kolaylıkla yapılabilir ve uygun boya getirilebilir.

 

– Beden:

 

           Tunik modelleri rahat parçalar olduğu için kadınların gün boyu rahat etmelerini sağlar. Ancak yanlış beden alınmış tunikler ne yazık ki üzerinizde emanet gibi durur ve tuniğin kendi bolluğunun dışında itici bir görüntü ortaya çıkar. Geniş tunikler kullanmak istiyorsanız kendi bedeninize uygun birçok farklı modele kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak yanlış beden ürünler tercih etmek sizi ne yazık ki şıklıktan uzaklaştıracaktır. Dar tuniklerde de hareket zorluğunun yanı sıra vücut hatlarının ortaya çıkması durumu ile de karşı karşıya kalırsınız.

 

– Renk ve detaylar:

 

Tunik alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise renk seçimidir. Bir rengin birçok farklı tonu olduğu alışveriş sırasında unutulmamalı ve diğer kıyafetlerimiz ile uyumlu renk tonları alışverişte seçilmelidir. Tunik rengini seçerken kendi cilt tonunuzu da göz önünde bulundurarak daha etkili bir renk uyumu ortaya çıkarabilirsiniz. Tuniğin üzerinde bulunan detaylar şıklığınızı pekiştirecek unsurlardır.

 

Günümüz modasının öne çıkan trend detaylarına tuniklerde yer vererek kendi stilinizi yansıtma konusunda büyük bir avantaj elde edebilirsiniz. İşleme, payet ve boncuk gibi kıyafet detayları bu sene oldukça popüler. Tuniklerde de bu detayları oldukça fazla görebiliyoruz. Sizde tunik tercihlerinde moda detaylarını içeren ürünler tercih ederek kolaylıkla modaya uyum sağlayabilir ve trend bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın