Tunik Nedir? Hangi Giyim Tarzında Kullanılır?

 

tunik-modelleri          Tunik; Pantolon ya da etek üzerine dizlere kadar uzanan üst giysi türüdür. Tunik tesettür giyim modasında muhafazakâr bayanlar tarafından tercih edilen kıyafet türlerinden birisidir. Tunik öncellikle her sezona göre hazırlanıp tasarlanmaktadır.

 

Tunik alırken dikkat edilmesi gerekenler?

 

           Tunik alırken öncelikle kişi dikim şekline bakmalıdır. Dar kesim olarak dikilen dikim türlerinde bayanlar vücut ölçülerini iyi bilmeleri gerekmektedir. Çünkü dar ölçülü tunikler giyen kişiyi hem sıkar hem de rahat hareket etmesini önlemektedir. Tunik alırken üzerlerinde deneyerek raht hareket ettiğini test ederek vücut yapılarına uygun tunik modelleri tercih edilmelidir. Özellikle fazla kilolu bayanlar tunik alırken rahat hareket edebileceği ve vücut yapılarındaki fazlalıkları çıkarmayacak tarzda tunik modellerini almaları çok caziptir.

 

 Tunik modelleri ve aksesuarları nelerdir?

 

Tunik giyiminde tuniğin altına en çok dar paçalı kumaş pantolonlar yakışmaktadır. Başörtüsü olarak şal tercihi yapılır fakat eşarp ile kombinlenmektedir. Yüzlerce farkı modelleri ve tasarımları ile her zevke hitap edebilen tunik modelleri bayanların tarzına ve estetiğine bağlı olarak çekici ve alımlı görünümle kazandırmaktadır. Giyinmeye şıklığa ve çekiciliğe önem veren bayanların günlük yaşantılarında, ya da özel günlerinde çeşitli aksesuarlar ile kombinledikleri zaman ayrı bir zarafet kazandırıyorlar. Tunik modellerinde en çok tercih edilen modeller dantelli tunik modelleridir. Daha sonra çizgili ve desenli tunik modelleri en çok tercih edilenler arasında yerini alınmıştır. Ayrıca bazı tuniklerde fermuar detaylar ayrı bir zarafet katmaktadır.

 

Tuniğin bu denli hızlı ilerlediği zamanlarda www.modaselvim.com online alışveriş sitesi olarak birbirinden farklı şık marka tunik modellerini tunik severlerinin karşısına çıkarmıştır. Her bedene ve boya göre değişik modellerde ve aksesuarlar eşliğinde tasarlanmıştır. Ayrıca kombinlenerek duruluşu hakkında mankenlere giydirilerek internet sitelerinde reklamları verilmektedir.

 

Tunik modellerinde renk konusunda yaz mevsimini canlılığını içlerinde hissetsinler diye birbirinden değişil cıvıl cıvıl renkler ve modeller tasarlanmıştır. Tunik modellerinde kullanılan renkler çoğunlukla hardal sarısı, yeşil ve yeşilin tonları, kırmızı, bordo, saks mavisi siyah, vim renkleri pembe ve pembenin tonları, gem rengi gibi birbirinden dikkat çekici renkler kullanılmışlardır Aksesuar olarak da bel kısmına altın sarısından oluşan kemer ya da tüllerine fermuar detay yada yaka kol kısımlarına dantel tül gibi detaylar tasarlanmıştır.

 

Bir cevap yazın