Tunik Modelleri Ve Çeşitleri

 

            Tunik son yıllarda kadın giyiminde en çok rağbet gören giyim türlerindendir. Neredeyse her kadının dolabında olmazsa olmazı arasında yer alır. Her göz zevkine hitap eden tuniklerin varlığı tunik tercihinde artışa katkı sağlamıştır. Son zamanlarda gözlere çarpan türlü türlü taytlar ve rahat kumaşlı yapısı ve desenleri tuniğin tercihler arasına girmesini daha da fazla artırmıştır. Tuniklerle fazlasıyla şık kombinler yapmak mümkündür. Güzel kombinler yapılmasında renk uyumu ve modellerin göz ardı edilmemesi de gerekir.

 

2004 YILINDAN BERİ EN ÇOK TERCİH EDİLENLER ARASINDA YER ALAN TUNİK MODELLERİ

 

Kolları ve yakası tül detaylı modeller ve birbirlerinden farklı motifler ile tasarlanan saten modeller veya koton penye de bulunmakta idi. Kadınların giyim şekli ve tarzı farklılık gösterir. Tercileri ve zevklerinin de aynı olması beklenemez. Tuniklerin farklı türde birden çok tasarımları olduğu için tunikler geniş bir kitleye hitap eder. Bol dikimli tunikler, dar dikimli tunikler, kolları dar şekilde tasarlanmış bol tunikler, degaje yaka tunikler, dantel motifli tunikler sadece taytlarla değil renk uyumuna göre dar kot pantolonlar ile de giyilebilmesi mümkündür.

 

Birçok marka kendine has olarak tunik modelleri hazırlamıştır. Bu modellerden biri de boğazlı tuniklerdir. Tunik kışın yoğun olarak tercih edilse de yazın da giyilebilen vazgeçilmez bir elbisedir. Kumaşının ince ve ferah yapıda olması tuniği vazgeçilmez kılan özelliklerden birisidir. Tunik yaz mevsiminde canlı ve daha açık tonlarda tercih edilirken kışın mat ve soğuk renkler tercih edilmektedir.

Yaz mevsiminde tunik giyimin de en çok pantolonla veya taytla kombine edilen tunik altında topuklu ve sandalet ayakkabı, kışın ise çizme tercihler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

 

2017 YILINDA TUNİK MODELİ DESENLERİ

 

           Tunik modellerinin, bebe yaka, balıkçı yaka, kare yaka, boğazlı yaka, çiçekli tunikler, çizgili tunikler, hâkim yaka, etnik, ekose, geometrik, fiyonk, düğmeli yaka, bisiklet yaka, düz tunik, kareli tunikler, kayık yaka, kazayağı, leopar, puantiye, şal tunikler, sivri yaka, V yaka gibi fazlaca çeşidi bulunmaktadır.

 

TUNİK KUMAŞLARI

 

Başlıca tunik kumaşlarını; viskon, keten, kot, koton, polyester ve yünlü kumaşlar oluşturmaktadır.

 

 

Bir cevap yazın