Tunik Modası

tunikBirkaç yıl öncesine kadar tesettür modası diye bir kavramdan söz edilemezdi. Şimdi ise sadece tesettür giyim üzerine çalışan markalar mevcut. Tunik, kap, ferace gibi yeni terimler de böylelikle literatürümüze girmiş bulunmakta. Trend tesettür giyimde dar pantolon üstüne giyilen tunikler önemli bir yer tutar.

İnsanlar birbirinden çok farklıdır. Tesettürlü olmaları onları aynı kılamayacağı gibi aynı şekilde giyinmelerini de beklemek yanlış olur. Dış giyimde pardösü, ferace ya da kap giyenler olduğu gibi tunik tercih edenler de vardır. Ancak herkesin tarzına göre tunik seçimi de farklılık gösteriyor.

Şık ve asil bir görüntü elde etmek isteyen kapalı bayanlar şifon tuniklerin altına dar kumaş pantolon ve topuklu ayakkabı seçebilirler. Rahatlığına düşkün bayanlar ise kot kumaşından tunikleri düz ayakkabılarla kombinleyebilirler. Uzun gömlek havası veren tunikler ise, hava alan kumaşlarıyla yaz günlerinde tesettürlü kadınlar için aranan konforu sunuyor.

Asimetrik kesim tunik bu sene en çok tercih edilenlerden. Bu kesim tunikler kombine karakteristik bir hava katıyor. Panço modeli tunikler hem yaz hem de kış mevsimi için uygun kullanım sağlıyor. Vintage modası tesettür giyimi de etkiledi. Bu etkiyi püsküllü tunik modellerinde rahatça görebiliyoruz. Son moda olan püsküllü tuniklerle 2016’ya etkili bir giriş yapabilirsiniz.

Tuniklerin etek ucuna, yakasına ve manşetlerine uygulanan dantel motifleri, tunikleri düğün gibi organizasyonlarda da giyilebilecek şık bir görünüme sokuyor. Bu sene deri tunikler ise yeni renk seçenekleri sunuyor. Çizgili, kareli, etnik ve geometrik desenler tunik modellerinde en çok rastlanan desenlerdendir.

Eğer hareketli bir tunik seçeceksek düz renk ve desensiz bir eşarp ya da şalla kombinlemeliyiz. Yok, eğer yıldız parça olabilecek hareketli bir eşarp takılacaksa bu sefer tuniğin sade olmasına dikkat edilmeli. Tunikler rahat kullanımlarıyla özellikle üniversite öğrencisi olan tesettürlü kızların en çok tercih ettiği kıyafettir. Her gün okula giderken farklı giyinmek isteyen kızlar tuniklerini farklı aksesuar, ayakkabı ve çantayla kombinleyerek bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Sade bir tuniğin altına şık bir babet giyerek tarz olunabileceği gibi aynı tuniğin altına postal giyerek asi bir görüntü de elde edilebilir.

Bir cevap yazın