Tunik Giyim Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tunik modelleri

Tunik modelleri

Eski Yunan ve Roma dönemlerine kadar kullanılan ve günümüzde de yoğun ilgi gören tunikler, modern tarza uygun kombinleyerek muhteşem görünümler elde edebilirsiniz. Orta Çağda kadınlar ve erkekler tarafından tercih edilen tunikler, günümüzde ise sadece bayanların kullandığı şık ve rahat bir giyim ürünüdür. Kelime anlamı olarak etek veya pantolon üzerine giyilen, dizlere kadar uzunluğu olan giysiler olarak ifade edilmektedir.

 

Tunikleri farklı şekilde nasıl kullanacağımızdan bahsedelim;

 

Hoşunuza giden kot pantolon veya etek ile tuniği içe sokarak kullanabilirsiniz. Uzun bir giysi olan tuniği pantolon veya etek içine soktuğunuzda bel kısmında bir kabarma olacaktır. Bunun önüne geçmek için bluz olarak kullanacağınız tuniğin ince olmasına dikkat edin. Tunik modelleri ile pantolonlarınızı renkli ve kalın kemerle kombinleyerek farklı bir tarz elde edebilirsiniz. Eğer ince alternatifiniz yoksa tuniği etek veya pantolon içerisine soktuğunuzda oluşan kabarıklığı kemer kullanarak engelleyebilirsiniz. Vücudunuza uygun şekilde hazırlanan tayt, pantolon ile tuniğinizi kombinleyebilirsiniz. Bu şekilde pantolonlarla tuniğiniz kalça kısmını kapatarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şortlar veya eteklerle de tuniğinizi kombinleyebilirsiniz fakat dikkat edilmesi gereken şort ve eteklerinizin boyunun tunik altında kalmamasıdır.

 

Tuniğinizi tek parça elbise olarak kullanmak ister misiniz? Tunikler uzun giysiler oldukları için elbise olarak kullanabilirsiniz. Mağazalarda tunik elbiselerde artık yerini almış durumdadır. Elbise olarak kullanacağınız bu tunikler diz kapaklarının biraz üstündedirler. Beğendiğiniz bir tuniği almadan önce farklı boylardaki tunikleri, kendi boylarınızla karşılaştırın.1.70 boyunda birine 1.80 boyundaki tuniğin olmayacağını unutmamak gerekir.

 

Tuniği elbise ile tamamladıktan sonra ayakkabı seçimini de dikkat etmek gerekir. Düz sandaletler veya uzun çorap çizmeler arasından seçeceğiniz bir tarz ile tuniğinizi kombinleyerek hoş bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Tuniklerinizi sahillerde pareo gibi kullanın. İnce olan tuniklerinizi bikininizle birleştirerek pareo tarzında sahillerde kullanabilirsiniz. Rahat ve farklı bir plaj elbisesi ile kumsalın keyfini çıkarın.

 

Tuniklerin uzun olması nedeniyle artık tesettür giyiminde de yoğun bir şekilde de kullanılmaya başlanmıştır. Tesettür kesime uygun tunik giyim modelleri artık tüm mağazalarda yer almaktadır. Özel kesimi, en ince detayından ve birbirinden farklı renk seçenekleri ile bayanlarımızı beklemektedir. Biz kadınlarla çok iyi anlaşan, ayna karşısına hoş bir görünüm hediye eden rahat ve kullanışlı tunik giyim modelleri dolabınızdan mutlaka ayırmayın.

Bir cevap yazın