Tunik Çeşitleri Nelerdir

 

Tesettür modasını yakından takip eden kadınların arasında son yıllarda moda olmuş tunikler birden fazla çeşide ayrılmaktadır. Tunikler son yıllarda tesettür kullanan kadınların en çok tercih etmeye başladığı kıyafetlerden biri halinde geldi. Tunikler hem kişi için kullanışlı hem de rahat olması ile birlikte kullanan kişiyi çok şık bir hale sokmaktadır. Tunikler hem kış için hem de yaz için farklı kumaş ve renklere ayrılmıştır. Ayrıca tunikler yaş ve tercih edilen tarzlara göre ayrılık göstermektedir. En çok tercih gören tunik çeşitleri spor tarzında, klasik tarzda ve otantik yani geleneksel tarzda olan tuniklerdir.

 

Spor tarzında tunik modelleri

 

Tesettür için kullanılan birçok tunik modelinin rahat olmasına karşın spor tarzda tunik modelleri kişiyi daha özgür hissettirmektedir. Spor tunik tarzlarında en fazla tercih edilen yarasa kol tuniktir. Bu tür tunikler genel olarak geniş kesim ve salaş bir görünüme sahiptir. Gri, mavi, sarı gibi renkleri en çok tercih edilen renklerdir. Bu tunik türü genel olarak kot pantolon ve keten pantolonların üzerine giyilmektedir. Tesettür giyimde kadınların tercih ettiği diğer bir spor tunik çeşidi ise uzun gömlek tarzında olan tuniklerdir. Bu tunik giyen kişiyi şık göstermesi ile birlikte rahatlıkta sağlamaktadır.

 

Klasik tarzda tunik modelleri

 

Bu tunik modeli genel olarak düğün veya nikah gibi özel davetlerde kullanılmaktadır. Bunun nedeni klasik tuniklerin desenleri ve işlemeleri kişiyi oldukça şık göstermesidir. Bu tür tunikler oldukça özel tuniklerdir. Bunun nedeni diğer tuniklere kıyasla omuz ve kollarda dantel işlemeler bulunmasıdır. Bu tür tuniklerin altına genellikle siyah kumaş pantolon ve topuklu ayakkabı giyilebilir. Düz kumaştan yapılan oldukça sade olan klasik tunik tarzı da kullanılmaktadır. Bu tür düz tarz olan tunikler şık bir kolye ve uzun küpelerle iyi gitmektedir.

 

Geleneksel veya otantik tarzda tunik modelleri

 

Günümüzde tesettür giyim alanında en çok kullanılan tunik çeşididir. Bu tür tuniklerde genellikle geleneksel ve otantik işlemeler ve desenler kullanılır. Çiçek desenleri oldukça fazla kullanılırken yine düz tarz da kullanılmaktadır. Bu tür tunikler genellikle şık bir topuklu ayakkabı ile giyilmelidir.

 

Bir cevap yazın