Trençkot Ve Tarihçesi Nedir

 

Trençkot üretimi, 1856 yılında Thomas Burberry tarafından kurulan İngiliz moda markası Burberry ile başlamıştır. İlk trençkotlar askerler için tasarlanmıştır. Trençkotun her bir bölümü askerlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmiş, gereksiz hiçbir ayrıntıya yer verilmemiştir. Eski dönemlerde rüzgar geçirmeyen yakası, el bombası asmak için tokası, kemeri ve yağmur geçirmez özelliği ile oldukça kullanışlı kıyafetler olmuştur.

 

Trençkot Giyim Trendleri Nelerdir?

 

Trençkotlar günümüzde sonbahar mevsimi geldiğinde giyilen mevsimlik dış giyim ürünleridir. Trençkot renkleri trençkot seçiminde çok önemlidir. Açık ve koyu tonları olan tek renk trençkotlar oldukça sık tercih edilmektedir. Siyah, bej, sütlü kahve, hardal sarısı tonları her yıl yoğun ilgi görmektedir. Ancak iki ve daha fazla renkli, bol düğmeli trençkotlar da mevcuttur. Kollarında ve belinde kemer yerleri olan, arkasında yırtmaç taşıyan, sırt kısmında rüzgar önleyici parçası olan, çift düğmeli kruvaze, kapalı cepli trençkot çeşitleri mevcuttur.

 

Trençkot Alırken Nelere Dikkat Edilir?

 

Trençkotların renk seçimi, trendi belirleyen en önemli unsurlardandır. Trençkot seçerken rengi kadar kumaşının kalitesi de önemlidir. Su ile çekmeyen, vücuda göre kesimi yapılmış kumaşlar tercih edilmelidir. Trençkotun içindeki astarı, dış kumaşı kadar önemlidir. Astar, kişiyi sıcak tuttuğu için sonbahar mevsiminde soğuk ve yağmurlu günlerde önem kazanır. Trençkotu alacak kişinin klasik mi, bohem tarzı mı yoksa spor mu görünmek istediği önemlidir. Modern görünmek isteyenler için siyah renkli, arkası düğmeli, bele tam oturan kesimi, bel ve kollardaki düğme detayı ile Japon stili trençkotlar seçilebilir. Trençkotlar ilk olarak erkekler için tasarlandıklarından resmi bir havası vardır. Ancak farklı renk ve kesim modelleri ile spor görünümlü trençkotlar tercih edilebilir.

 

Trençkot alırken kişilerin fiziksel özelliklerine uygun olan modelleri seçmeleri çok önemlidir. Kısa boylu kadınların kısa kesim trençkotları, balık etki kadınların beli kemerli modelleri seçmeleri kurtarıcı olabilmektedir. Kemer ile birlikte kullanılan trençkotlar beli sararak kişiyi daha zayıf göstermektedir. Desenli trençkot tercih edecek kişilerin dikine çizgili modelleri seçmeleri hem daha uzun hem daha zayıf görünmelerine imkan verecektir. Trençkot seçildiğinde ona uygun aksesuarlar, çanta ve ayakkabılar ile bütünlük sağlanabilir.

 

Bir cevap yazın