Tesettür’ün Toplumdaki Yeri

 

KENZA - ModaSelvim Herkes ne giymesi konusunda serbesttir. Kişi kendine neyi yakıştırıyor ise ve hangi kıyafetin içinde mutlu ise onu giymelidir. Rahat bir yaşam ortamı istediklerini doğru orantılar ile yapmaktan geçer. Bir bayan tesettür kıyafetlere sıcak bakıyor ise bu onun kendi tercihi ve o şekilde mutlu olabileceğinin göstergesidir. Tesettür giyimi tercih eden bir kişi bunun verdiği şartlar doğrultusunda hareket eder ise seçtiği giyim tarzı ona daha çok yakışacaktır. Her tarzın kendine göre bir yaşam stili mevcuttur. Tesettür de aynı şekilde kendine has bir yaşam stiline sahiptir. Sonradan tesettür ile tanışan bir bayan alışma sürecine kadar zorlanma yaşayabilir. Çünkü sonradan kazanılan her şey alışma süreci ister. Bu dönemi kendini dinleme ve hayatındaki değişiklikler olduğu için kendini tanıma süreci olarak da tanımlanabilir.

 

Bir bayanın tesettür kıyafetleri kendine yakıştırması kendi dünyasının da değişmesine sebep olabilir. Bu giyinme tarzı bile kişinin kendi dünyasında birçok şeyin yer değiştirmesine olanak sağlar. Bunu kabul etmek ve bununla birlikte yaşamak hayatın bir evresidir. Kişinin bu tercihine diğer kişisel tercihler gibi kesinlikle saygı duyulmalı. Eğer ki bir bayan tesettür giyimi daha öncelerden tercih etmiş ise bu dünya ona yabancı gelmeyecektir.

 

Giyim konusunda da bayanlara çok fazla seçenek sunuluyor. Bu sayede kendi kombini bile diğer tarzdaki kıyafetler ile birleştirebiliyor. Bu durum bile bayanlar için tercih sebebidir. Farklı bir dünyaya girmek, o dünyanın kuralları ile yaşamak bir hayat tarzıdır. Yaşamını buna bağlı sürdürmek içinde bulunduğun bir dönem ile ilgilidir. Çünkü kişi kendisi için böyle bir giyim tarzı ile devam etmek istiyor ise, önce dış görünüşünü değiştirmiş (ya da öyle idi) sonra da kendi yaşadığı tüm şartları değiştirmiş demektir.

 

Her insan kendine yakışanı yapmalı. Bir kişinin ve ya toplumun zoru ile ne yapacağına karar vermemeli. Bu şekilde olduğu taktirde kişi kendi için yaşamak yerine “o kişiler ne der” düşüncesi ile hayatına devam edecektir. Giyim tarzına göre kişi eleştirilmemeli. Bu onun tercihidir ve öyle mutludur. Bunu kimse değiştiremez. Tesettürü ve ya diğer tarz giyimleri tercih etmek bir tartışma konusu olmadan kişilerin tercihi konusunda saygı çerçevesi içinde bir anlayış gösterilmelidir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da anlayış göstermek insanlık adına olumu bir adımdır. Çünkü her kesimden insanlar ile birlikte yaşıyoruz.

 

Onların giyimleri, düşünceleri, adetleri farklı ve yaşam standartlarını etkileyen faktörler arasındadır. Tesettür kıyafetlerini tercih eden bir kişi de farklı durduğunu düşündüğü için kullanıyor olabilir. Bu düşünceyi o kişi yaşadığı için kendine yakışanı giymiş olarak bakılmalı. Bu ve bunun gibi düşünceler ile donanan bir birey anlayış çerçevesi içinde hayatını sürdürmesi rahat bir yaşam koşulları sağlar. Farklı bir pencereden bakılmaması içinde gayret gösterilmeli.

Tesettür giyim modelleri Modaselvim.com‘da.

Bir cevap yazın