Tesettürün Kendine Özgü Tarzı Pardesüler

 

C.M.N - ModaSelvim          Tesettür, eller ve ayaklar dışında kalan bölgelerin kapatılması ve başörtüsü ile tamamlanmasıdır. Şal tesettürlü giysi de başörtüsü gibi tesettürü tamamlayan ögelerdendir. Tesettürlü giysi ve edep, birbirini tamamlayan önemli özelliklerden biridir. Edep ve hayanın simgesi olan tesettür, öz kültürümüzün simgesidir. Binlerce yıllık kültürümüz olan ve bizimle özdeşleşen tesettür, günümüzde de varlığını korumaya devam etmektedir. Avrupa tarzı ile rekabet eden tesettür, artık gençler tarafından tercih edilmeye başlanmıştır.

 

PARDESÜNÜN FARKI

 

Pardesü, vücudu tam olarak örttüğü için ve vücut hatlarını kapattığı için tesettürün bir numaralı ögesi haline gelmiştir. Pardesü ve başörtüsü, kapanmanın simgesidir. Öz kültürümüz bir parçası olan pardesü çeşitleri, Avrupa tarzından farklı olarak, cinsel ögeleri kapatan ve daha edepli olan bir tarza sahiptir. Binlerce renk ve desende pardesü, tesettür severlerin tüketimine sunulmuştur. Kış aylarında kullanılan kaşe çeşitleri ile soğuktan korunabilirsiniz. Yazlık pardesü çeşitleri ise, serin tutmaktadır. Örtünmenin huzurunu yaşatan pardesü çeşitleri, teknolojinin gelişmesi ile birlikte bin bir renk ve desende üretilmektedir.

 

PARDESÜNÜN ÖZELLİKLERİ

 

Pardesü, eller ve ayaklar hariç vücudu kapatan, estetik ve zarif tesettürlü elbiselerdir. Haya ile bir bütün olan tesettürlü giysiler, bir bütünlük oluşturur. Pardesüler kışlık ve yazlık kumaşlardan üretildiği gibi yüzlerce renk ve tasarımla da üretilmektedir. Kaşe, yakası garnili, sırtı fiyonklu ferace, fermuarlı, bebe yakalı, bel bağcıklı fermuarlı, gizli düğme, zımba teday, göğsü cepli kot, nakışlı kot, omuzları işli, omuzları zincirli, metal aksesuar, deri cepli, sağ omuzu fermuarlı gibi binlerce tasarım, tüketicilerin beğenisine sunulmuştur. Üstelik bütünü bu modelleri, internetten bir dokunuşla sipariş edebilmektesiniz.

 

Günümüzde tekstil sanayisinin gelişmesi ile birlikte, her yıl yeni modeller çıkarılmaktadır. Üstelik bin bir çeşit ve bin bir renk seçenekleri ile. Bu nedenle, tesettürlü giyim müşterileri desen ve renk konusunda oldukça zengin olan pardesü seçiminde zorlanmaktadır. Annelerimizle özdeşleşen pardesüler, başörtüsü modelleri ile bire bir uyum içerisindedir. Bu uyum ile birlikte aradığınız estetik ve zarafeti kolaylıkla bulabilirsiniz. Kışlık modellerde kullanılan kaşe ve kadife gibi kumaşlar yanında yaz aylarında şifon, krep, keten, vizkon, bürüncek gibi kumaş türleri kullanılmaktadır.

 

Bir cevap yazın