Tesettürün Algısı

aaİnancımız gereği örtünme içimizden hissederek yaratana şükrederek kapanma. Kadın olmak bir toplumda var olma çabası içinde olma günümüz şartlarında oldukça zor. Haberleri izlediğimizde şiddet gören kadınlar, bu uğurda canını kaybedenler, töre uğruna kızlarından vaz geçen aileler. Şiddet uygulayan hep erk

Kadın namusunu ve iffetini korumak için örtünmelidir. Örtünme den kasıt baş ve ayak bileklerini örtecek kadar vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetler giymektir. Yapışık kıyafetler vücut hatlarını sarmışsa o zaman kapalılığın bir anlamı olmaz. Şık giyinme ya da farklılık yaratmak için örtünmek ve belli bir süre sonra açılmak. Yaşam bize verilen bir süreç bu süreç yaptıklarımız bizim imtihanımız yanlışlarımız ve doğrularımızla ömür denen süreç bittiğinde bu sürenin değerli geçmesi hepsi ellerimizin arasında aslında.

Kapalılık gayesiyle örtünme tesettürdür. Detaylarına şöyle bakmak gerekir. Dinimiz bu kadar güzel ahlaka ilime bilime açık yurt dışı üniversitelerinde tez konusu olmuş Farklı dinlerden kişiler araştırarak İslamiyet seçmişler. Dinimizin emirlerini yerine getirebilmek te insanlar bu kadar zorlanırken yanlışları kolayca yapabiliyorlar. Yalan yanlış bilgilerin dinimizde yer alıyormuş gibi belirtilmesi de oldukça yanlış.

Peygamber efendimiz kutsal kitabımızı ezbere biliyordu ve bunu ümmetine yazdırdı. Kitabımızı okuyarak dinimizin gereklerini görebiliriz. O zaman tesettür bir ihtiyaç ve inanış biçimi olduğu bilinciyle her kadın örtünecektir.

Bu hadisi şerifi yazmamdaki asıl sebep yüzyıllar öncesindeki kutsal kitabımız Peygamber efendimiz o zamanın değerli büyüklerinin sözlerinde gelecek de yaşanacakların haberlerini müjdelenmiş. Biraz derinlemesine düşünce ile anlatılmak istenilen mesaj alınmış olur. Tesettür israftan uzak mütevazı bir yaşamın anahtarıdır.

Bir cevap yazın