Tesettürü Tercih Eden Bayanların Genel Olarak Kullandığı Parçalar

tesettür giyim2012 yılından bu yana tesettür modası başlığı altında ilerleyen tekstil sektörünün bu kolu, muhafazakâr bayanların kolaylıkla istedikleri tarz ve modelde kıyafet bulmaları yönünde ilerlemektedir. ülkemizde üniversite bölümlerinde açılan moda tasarım bölümleri ve MEB destekli tasarım ve stilistlik kursları sayesinde yeni gelişen tasarımcılar sayesinde, hayal gücü yüksek kişilerin ortaya çıkardığı modeller ile tesettürlü bayanlar gönül rahatlığı ile kendilerini tamamlayan kıyafetlere sahip olmaktadırlar.

 

Yıllar önce tesettür sadece pardösü, etek ve eşarp ile sınırlıydı. Uzun gömlek ya da tunik olmadığından pantolon tercih edilemezdi. Tesettür alanında isim yapmak isteyen stilistler örneklerinde genellikle vücut hatlarını belli etmeyen, günlük kullanıma uygun olan salaş modeller önerirler.

 

Özel gün için tesettür önerileri sezona ve mevsime göre trend olan renklerin birleşimi ile, isteğe ve modelin türüne bağlı payetler ve boncuklar ile tamamlanan kıyafetlerdir. Genel olarak tek parça elbiselerden oluşan abiyeler balık formda etekler ve peplum bluzlarla da kombinlenebilir. Tesettürlü bayanların iş hayatında kolaylıkla kıyafet bulmaları oldukça zordur. Uzun blazer ceketler, hâkim ve dik yaka gömlekler ve isteğe göre bol veya dar kumaş pantolonlar ile kombinlenebilir.

 

            Tesettür modası tasarımı yapan kişinin kendini giyecek olan kişinin yerine koyarak tasarlaması ile ürünler ortaya çıkar. Bilekte biten kalem etekler şık bluzlar ile kombinlenebilir. Bu modanın kolaylıklardan biride eşarpların yerini alan farklı binlerce modeli olan şallardır. Şallar tek renk ya da desenli olabilmektedir. Kıyafet içerisindeki renk ile ya da zıt renklerle tamamlanabilir.

 

Sosyal medyada açılan online butiklerin kısa sürede takipçisi ve meraklısı çoğalarak, her geçen gün binlere ulaşmaktadır. Kapıda ödeme ve ürünlerin ücreti ve kalitesine göre ücretsiz kargo seçeneği sunan tasarladığı ürünü satan kişilerin her geçen gün çoğalması bayanların evden istedikleri şekilde ayakkabısından şalına kombinlenen parçaların ister hepsini istenirse tek parçanın satın alınmasını sağlar. Modacıların her sezonun rengini modellerinde işlediği genellikle trend renkler arasından pastel tonların daha çok tercih edildiği bilinir.

 

Günlük yaşamda pantolonların gömleklerle tamamlandığı, ince triko hırkaların rengârenk tişört ile birleştirildiği, babet, klasik ya da spor ayakkabıların kombinlerin son noktayı koyan ürünleridir.

 

Bir cevap yazın