Tesettürlüler İçin Elbiseler

tesettür elbiseKadınlar hem günlük hayatta hem işte hem de özel günlerde elbise giymeyi tercih edebilirler. Elbiseler bir bütün olduğundan kombin yaparken kolaylık sağlarken sıradan bir görüntünün ötesinde hem tesettüre riayet etmeyi sağlar hem de şık bir görünüme kavuşmaya yardımcı olur.

 

 Elbise Seçenekleri

 

Tesettürlü elbiselerin diğer elbiselerden farkı eteklerinin ve kollarının uzunluğu ve başka dekolteler barındırılmaması, bu haliyle daha kapalı giyinmek isteyen ya da mevsime uygun giyinmek isteyen kadınların tercihi de olabiliyor. Tesettür elbiseler günlük hayatta ya da özel günlerde kullanılabilen sınırsız seçenekle karşımıza çıkıyor. Tesettür elbise çeşitleri 36 bedenden başlayan bedenleriyle genç yaşlı herkese hitap ediyor.

 

 Elbise Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Elbise alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır, elbisenin beden olarak uygunluğu her şeyin başında gelir, içinde rahat hissedeceğiniz ve sizi yansıtan bir elbise seçmelisiniz. Elbiselerin detayları da önemlidir, giyeceğiniz ortama göre abartılı ya da sade elbiseler tercih edebilirsiniz. Elbiseyle birlikte kolye kullanmak istiyorsanız yakasının düz olmasını tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde bileklik, bilezik gibi takılar kullanmak istiyorsanız detayları abartılı olmayan düz ya da bol bir kol tercih etmek isteyebilirsiniz. Elbiseyi giyeceğiniz yerin uygunluğuna göre renk, kumaş, desen ve detaylarını belirleyebilirsiniz.

 

 En Çok Tercih Edilen Elbise Modelleri

 

Elbiselerde günlük hayatta en çok ferace gibi, dışarıda da kullanılabilen modeller tercih ediliyor. Çiçek desenleri yaz ve bahar aylarının tercihi. Kış ve sonbahar aylarındaysa koyu renkler, keten ve kadife gibi kumaşlar tercih ediliyor. Dantelli ve tüllü modeller özel günler için tercih ediliyor.

 

İki parça gibi görüntüsü olan, kumaşında aynı rengin açık ve koyu tonları bulunan elbiseler hem özel günlerde hem de kendini iyi hissetmek istenilen günlerde tercih edilebiliyor. Jile elbiseler şık ve sıradan görünmek istemeyenlerin tercihi.

 

Şal ya da eşarpla kolaylıkla kullanılabilen elbiseler iki renkli olduğunda ikinci renk olan yani daha az olan renkle kombinlenebiliyor. Desenli elbiseler düz renklerle kombinlenirken düz renkler “ton sür ton” tekniği kullanılarak aynı rengin farklı tonlarıyla kombinlenebiliyor. Ayakkabı ve çanta tercihleri ise yine elbiselere ve giyildiği ortama uygun olarak seçiliyor.

Bir cevap yazın