Her Ortama Uygun Ferace Çeşitleri

feraceFerace boydan elbiseler verilen isimdir. Tesettürlü veya tesettürsüz olarak üretilirler. Günümüz ferace elbise çeşitleri, bin bir renk ve desende üretilmektedir. Başörtüsü ile tesettürlü olanları da rağbet görmektedir. Boydan elbise çeşitlerinde, hac ve umre için tercih edilenleri, rahat tavaf yapmak için oldukça uygun şekilde üretilmiştir.

 

Ferace Çeşitleri

 

Feraceler birçok çeşitte üretilmektedir. Avrupa tarzı giyimlere has olan feraceler, yırtmaçlı ve dekolte olabilmektedir. Ancak tesettürlü ferace elbise çeşitleri, oldukça kullanışlıdır. Bol ve hareket kabiliyeti bakımından, dar kesimlere göre daha rahat yürüme imkânı vermektedir. Avrupa tarzı giyime nazaran tesettürlü giyim tarzımız, bizim öz kültürümüz temsil etmektedir. Anadolu kadını portresinde, tesettürlü ferace elbise türleri ön plana çıkmaktadır. Başörtüsü, şal, türban ve çarşaf, Anadolu kültürünün ve Kurtuluş Savaşı’nın simgeleri halindedir.

 

Tesettürlü ferace elbise türleri kışlık ve yazlık üretilmektedir. Kışlık tesettürlü elbise çeşitleri, polar, kadife ve benzeri kumaşlardan üretilirken, yazlık feraceler de kot ve keten türünde üretilmektedir. Tesettürsüz feraceler, yırtmaç, göğüs kısmı açık, kolsuz ve dekolte çeşitleri ile üretilmektedir. Avrupa tarzı transparan elbise türleri de, Türkiye’de satılmaktadır.

 

Feraceler Diğer Tesettürlü Elbiselerle Uyumlu

 

Avrupa tarzı ferace dışında, tesettürlü ferace çeşitleri, başörtüsü, kap, kaban, etek, bluz, şal ve pardesü gibi birçok tesettürlü giyim şekilleri ile uyum içerisindedir. Tesettürlü giyinmek isteyen birisi, başörtüsünün altına uzun ferace yani tesettürlü ferace giymelidir. O zaman tesettür takım oluşmaktadır. Aksi halde başörtüsü altına dekolte ve transparan giysiler giymek, tesettüre aykırıdır. Ferace giyen bir kişi, tesettür icabı, başörtüsü ve şal almalıdır. Bu şekilde, tesettürü tamamlamış olur.

 

Günlük Rahat Giysilerdir Feraceler

 

Feraceler, rahat kesimlerinden dolayı, günlük evde ve ofiste giyilebilir. İçeri elbisesi olarak tasarlanan feraceler, dışarı elbisesi kap ve kabanlarla uyumludur. Örtünmenin verdiği huzuru veren feraceler, başörtüsü modelleri ile birebir üretilir. Başörtüsü için belirlenen bir model, ferace için belirlenen modeller ile uyum içerisindedir. Renk ve desen uyumu, özellikle tasarlanmaktadır. Bu nedenle, ferace alacak bir kişi, alacağı elbiseye uygun başörtüsü ve şal çeşitlerini rahatlıkla temin edebilmektedir. Online mağazalarda binlerce çeşidi, oturduğunuz yerden rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Mağazalarda binlerce renk ve desen, alıcısını beklemektedir.

 

 

Bir cevap yazın