Tesettürlü Kadınlar İçin Tunik Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

           Tunik, tesettürlü kadınların vazgeçilmezi olan bir kıyafet türüdür. Bol ve uzun oluşu ile tesettüre çok uygundur. Bu yüzden kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Her türlü kombine uyum sağlayışı sebebi ile günlük hayatta sıklıkla tercih edilmektedir. İster pantolon ile ister etek ile kombin yapılabilir. Tunik modellerine olan talebin artması üreticileri harekete geçirmiştir. Eskiden çok fazla model ve renk seçeneği olmasa da günümüzde her tarz da tunik modelini bulmak mümkündür. Peki tunik seçerken nelere dikkat edilmelidir? En önemli nokta mevsim faktörüdür. Yazın daha ince tunikler tercih edilmelidir. Renk olarak da açık ve doğal renklerin tercih edilmesi çok daha şık görünmeyi sağlayacaktır. Kış mevsiminde ise daha koyu renklere yönelmek doğru olacaktır. Tunik için renk seçerken kişinin ten rengi de dikkate alınmalıdır. Kontrast bir uyum yakalanması çok daha tarz görünmeyi sağlayacaktır. Bu açıdan beyaz tenlilerin daha koyu tonlarda tuniklere yönelmesi daha şık görünmeyi sağlar. Tunik kumaşının opak olmasına dikkat edilmelidir. İç gösteren tuniklerden uzak durulmalıdır. Yazın çok ince bir tunik tercih edilecek ise mutlaka astar kullanılmalıdır.

 

Vücut tipine göre tunik seçimi nasıl yapılır?

 

           Tunik seçiminde en önemli nokta budur. Her kadının farklı bir vücut tipi vardır. Bu yüzden herkes istediği modeli tercih etmemeli ve vücut tipi faktörü yeterince önemsenmelidir. Çok beğenilen bir tunik denendiğinde çok da hoş durmayabilir. Bunun sebebi herkesin beden tipinin farklı olmasıdır. Elma tipi vücuda sahip kadınlar daha ince görünmek için dikine çizgili tuniklere yönelmelidir. Çok karışık desenli tunikler kişinin olduğundan kilolu görünmesine sebep olabilir. Göbek bölgesinde yağlanma olan kadınlar ise daha serbest tuniklere yönelmelidir. Dar tunikler göbeği ortaya çıkaracağından bol kesim, dökümlü tunikler bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Büyük göğüslü kadınlar yaka kısmında detay olan tuniklerden kesinlikle uzak durmalıdır. Bu tarz tunikler dikkati o bölgeye toplayarak daha çok dikkat çekmesini sağlayacaktır.

 

Tuniklerin yıkanması ve ütülenmesi

 

Tunikler genelde çok ince kumaşlara sahip olduğundan dikkatle yıkanmalıdır. Çamaşır makinesinde yıkanması deforme olmasına neden olabilir. Bu yüzden elle yıkanmalı ve dikkatle ütülenmelidir.

 

Bir cevap yazın