Tesettürlü Giyimin Önemi

Tesettürlü giyim eski zamanlardan beri gelenek ve göreneklerine bağlı genç ve orta yaşlı kızların, daha fazla muhafazakar bir yaşam belirlenmesi, yaşam tarzlarına uygun şekilde bu kıyafeti tasarladıktan sonra şık bir biçimde üreten markalar tesettür giyim modasını çıkmasına zemin hazırlamıştır.

Tesettürlü Giyimin Modelleri

Her geçen gün değişen modaya ayak uydurmak zor bir hal aldı. Gün geçmiyor ki yeni bir etek pardesü ayakkabı üretilmesin. Tekstil sektörünün gelişmesi ile beraber sıklıkla değişen ve her gün neredeyse yeni bir model üretilip piyasaya sürülenler arasında tesettür giyim de nasibini almıştır. Eski zamanlarda tesettürlü bayanlar kendi giyim tarzları konusunda bir hayli zorluk çekmektedirler. Satılan ürünlerin klasik hat ve kesimlere sahip hemen hemen tek tip denilebilecek renklere sahiptir. Ama günümüzde gelişen moda sektörünün her üründe olduğu gibi de tesettür ürününde fazla çeşitlilik üretmeye başlamıştır.

Tesettürlü bayanların gelişen tekstil ile beraber istedikleri model ve renkte binlerce farklı markanın modellerini tercih edebilme imkânına sahiptirler. Günümüz kapanmış kadın ve genç kızlar birçok değişik alanda tesettür giyim ile birlikte kendilerini şık göstererek daha fazla dikkat çekme eğilimindedirler.

Tesettür Giyimin Yükselişi

Günümüzde yeni yetişen neslin tesettür giyim modellerini daha fazla tercih ettikleri söylenebilir. Bunun en büyük etkisi tesettür giyim tarzını kabul etmiş bayanların, istedikleri model ve şıklıkta giyebilecekleri kıyafetlerin bulmalarında sorun yaşamıyor olmasıdır. Kapalı bayanların tesettür kıyafetleri ile her ortama ve gerekse çalıştıkları devlet kurumlarında bile rahatlıkla çalışabilme imkanı bulmaları ile birlikte, tercihleri de o yönde artmıştır.

Tesettür giyime olan ilginin artması ile beraber büyük moda firmaların da bu konuda daha fazla ilgi alaka göstermeye başlamıştır. Her iki tarafın da kazançlı konuma geldiği ve bu durumda tesettür giyim modasının gün geçtikçe daha da gelişme göstermesi ve ivme kazanması, ileriye dönük daha fazla firmanın açılması ve rekabetin baş göstermesi demektir. Buda tesettürlü giyimi tercih eden bayanlar için çok önem taşımaktadır. Çünkü rekabet her alanda olduğu gibi tesettür giyimde de olmazsa, pahalılık olur ve maddi durumu kötü olan bayanların tesettürlü giyim almaları söz konusu olamaz.

 

Bir cevap yazın