Tesettürlü Bayanların Şıklık Sırları

 

Bayanlar kendi tarzları ile şık olmak ve dikkat çekmek isterler. Kendilerine özgün tarzı olan bayanlar her zaman öz güvenli de oluyor. Özellikle tesettür sektörü belli yıllar arasında yeni ürün sunmakta zorluk çekmiştir. Koyu renkler ön plana çıkarken, standart kesimler ve düz parçalar sunulmaya devam ediyordu. Bayanların kendi tarzlarını yaratma gibi bir olanağı yoktu. Şimdi ise tesettür modası ciddi anlamda gelişme göstererek, bütün Dünya’da ilgi görmeyi başardı.

 

YENİLENEN TESETTÜR GİYİM SEKTÖRÜ

 

Yenilenen, modern ve trend seçeneklerle sunulan tesettür sektöründe çok fazla seçenek var. Bayanların beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanan tesettür ürünlerinde seçim yapma fırsatı da bayanlara sunulmuştur. Renkli, ayrıntılara sahip olan ürünler her yaş bayan için uygundur. Hareketli parçalar günlük kombin modellerine renk katacaktır. Yaka kısmında yer alan boncuklar, fırfırlı detaylar hem hoş hem de oldukça modern. Bir diğer ayrıntı ise danteller ve şifon detayı. Özellikle tunik ve bluz ürünlerinde bu ayrıntılar sıkça kullanılmaktadır. Volanlı kol detayı da bu yıl sıkça karşımıza çıkıyor.

 

Günlük tesettür ürünlerinde yenilikler bu kafa fazla iken, özel davetler için tasarlanan abiye modellerinde de farklılıklar göze çarpıyor. Abiye seçeneklerinde gipür, jakar, simli payet detayları çok fazla kullanılıyor. Sade olmasına rağmen kullanılan her ayrıntı, abiyenin daha gösterişli olmasına neden oluyor.

 

YAZI YANSITAN KOMBİN MODELLERİ

 

Yaz aylarında tesettürlü bayanlar ürünleri seçerken kumaşa da dikkat etmeliler. Çok kalın veya koyu renklerdeki kumaşlar sıcaklığı hapseder. Dolayısı ile daha salaş ve bol kesimli, açık renkte olan parçalar tercih edilmeli. Özellikle yaz sezonu için hazırlanan tesettür parçaları bu özelliklere sahiptir.

 

Pastel renkler hem çok kullanışlı hem de bu sezon trend seçenekler arasındadır. Bir diğer yönden çiçek desenli ürünler de ön plana çıkıyor. Özellikle renkli ürünleri kullanılırken, her parçanın bir biri ile uyumlu olması gerekir. Renkler aynı tonlarda olmasa dahi, yan yana durduklarında farklı ve hoş durmalı. Çizgili ve desenli elbiseler veya tunikler tercih edildiğinde eşarp ve pantolon gibi tamamlayıcı parçaların tek renkte olması gerekir. Bu şekilde tesettür kombin modellerinde denge oluşacaktır. Bu da şık olma ihtimalini ciddi oranda etkiler.

 

Bir cevap yazın