Tesettürlü Bayanların Giyim Tercihleri

duru-cift-renkli-elbise-32290-siyahkirmizi-50506-92-BBu yazımızda siz değerli okurlarımız için İslam dinimizin gereklilikleri doğrultusunda giyim tarzı benimseyen bayanların tercih ettikleri giyim modellerinden bahsedeceğiz. Yaşadığımız hür ve demokratik ülkede her bireyin inançları doğrultusunda istediği tarzda giyinme hakkı bulunmaktadır. Dini inançları gereği tesettür giyim tarzını tercih eden bayanlar diğer giyim tarzlarından daha farklı elbise ve aksesuar modellerini tercih etmektedirler. Aşağıda dini gereklilikler gereği kapalı bir giyim tarzını benimseyen bayanların tercih ettikleri elbise ve aksesuar modelleri hakkında bilgiler yer almaktadır.

 

Eşarp: Eşarplar tesettür giyim tarzını benimseyen bayanların olmazsa olmaz aksesuarları arasında yer almaktadır. Günümüzde çağın giyim ve renk modasına uyan farklı renk ve desenlerde eşarplar tercih edilmektedir. Eşarp seçiminde gençler genellikle canlı ve düz renklere sahip eşarpları tercih ederlerken yaşlılar daha mat ve desenli eşarp çeşitlerini kullanmaktadırlar.

Eşarpların saçlardan kaymasını önlemek için bone kullanımı da oldukça yaygındır. Eşarpların seçiminde ve kullanımında diğer tesettür giyim ürünleri ile uyumlu olmaları gerekmektedir. Örneğin siyah – pembe renklerden oluşan bir hırka üzerine pembe renkli desensiz bir eşarp tercih etmeniz güzel bir görünüm sağlayacaktır.

 

Trenchcoat: Trenchcoat modelleri kapalı giyim tarzını tercih eden bayanların en çok tercih ettikleri giyim ürünleri arasında yer almaktadır. Uzun ve bol yapıları sayesinde vücut hatlarını belli etmeyen trenchcoatlar aynı zamanda bayanların rahat ettikleri ve kış aylarında en çok kullandıkları üründür. Renkleriyle uyumlu eşarp modelleri ile birlikte kullanıldıklarında oldukça zarif bir görünüm sunan trecnhcoar çeşitleri 2015-2016 kış sezonunun en trend giysisidir.

 

Tunik Modelleri: Geride bırakmakta olduğumuz son bahar aylarında kapalı giyim tarzını tercih eden bayanların sıkça tercih ettikleri bir üründür. Özellikle uyumlu renklere sahip pantolonlar ile kombinlendiğinde oldukça şık bir görünüm sağlayan tunik modelleri kışın ılık geçtiği illerimizde de kış aylarında kullanılabilmektedir.

 

Uzun ve bol hırka modelleri: Omuz bölgesinden başlayıp bollaşarak diz kapakları hizasına kadar gelen hırkalar tesettürlü bayanların rahat etmelerini sağlayan bir giysi olarak ön plana çıkmaktadır. Vücut hatlarınızı belli etmeyen hırka modellerini gerek günlük işlerinizi hallederken ve gerekse çalışırken gönül rahatlığı ile giyebilirsiniz.

One comment

Bir cevap yazın