Tesettürlü Abiyenin Giyimi

Tesettür giyim günden güne daha fazla çeşidiyle kendini yenilemeyi sürdürmektedir. Tesettür giyimin dışında kalan zamanlarda bayanların tercih ettiği tesettür abiye özel gün ve gecelerde giydikleri elbiselerdir. Daha önce kadınların rahatsız oldukları abiye konusu, gelişen giyim sektörüyle beraber her zevke ve yaşa göre tüm kadınlara hitap etmeye başlamıştır. Bununla birlikte tesettür modasına yeni bir görünüm ve soluk gelmiştir.

Tesettür Abiyenin Alımında Neye Dikkat Edilmelidir?

Tesettür abiye giyen bir bayanın yaşı ve fiziğine uygun şekilde geldiği zaman güzel ve şık görünüm ortaya çıkar. Örneğin hafif kilolu olan hanımların, üste yapışan balık model, desen, payetler ile süslenmiş bir tesettür abiye seçmemesi gerekiyor. Böyle tesettürlü abiyeler kendilerini olduklarından daha fazla kilolu gösterir. Çünkü bir bayan için en ızdırap verici şey kilolu görünmesidir. Bayanlar bu tür parlak renk ve kumaşlardan uzak durmalıdır. Çünkü ışık yansıması ile kendilerini aynı şekilde yine kilolu gösterir. Çok canlı ve parlak renkler yerine, daha koyu olan abiyeleri tercih etmelidir. Onları olduğundan daha ince gösterecektir. Saten gibi kalın kumaşlar tercih edilmemeli ve akan kumaşlar yani ince şifon, krep gibi kumaşlar seçilmelidir.

https://www.modaselvim.com/tesettur-abiye-elbise

Tesettür Abiyenin Tercihleri Nasıl Olmalıdır?

Abiye alternatiflerin de güncel modanın ikonları oldukça farklı ve fazla gereçler kullanılmaktadır. Bu gereçleri ise çeşitli kumaş dokularında oluşturulan elbiseleri ortaya çıkarmaktadır. Alt ve üst bedene dönük oluşturulan dantel ve nakış işi kaplamalar ile yapılan çiçek motifleri yaz trendlerinin arasında bulunur. Kapalı alanlar için yapılan kaftan benzeri ise top kumaştan oluşturulan uzun elbise modelleri kırmızı tonları ve pastel renkler ile önde gelenler arasında bulunur. Nişan ve düğün alternatifleri için de kullanılan pastel renklerle güzelliği ve şıklığı yakalamak mümkündür.

Bu tür abiyeleri her kadının giyebileceği şekilde olur. Ancak fiziği ve yaşına uygun bir şekilde doğru seçimler yapılarak giyilmelidir. Bununla beraber elbiseye uygun şekilde bir eşarp seçimi de yapılmalıdır. şayet elbise çok desenli ve göze fazla çarpıyorsa, eşarbın sade olması daha isabetli olacaktır. Bunun tam tersi ise elbise sakin bir modelse onu tamamlayacak ve göz alıcı bir eşarbın seçilmesi gerekir. Bunlarla beraber elbiseye uygun bir ayakkabı olması ve takının takılması ile giyilecek kıyafet daha şık bir hale gelecektir. Şayet takı takmayı sevmeyen kadın olursa, eşarpların atacakları küçük bir aksesuarların hem takının takmış olduğu görümü vermiş olacaklar hem de daha göz alıcı bir görünüm elde edeceklerdir.

 

 

Bir cevap yazın