Tesettüre Gelen Moda

yeni sezon tesettür giyimHer yıl yeni sezonla birlikte tesettür giyim de şıklık için markalar birbiriyle yarışmakta. En yeni model ve tasarımlar için bir çaba sarf edilmekte. Ancak bu çağda çoğu insanlar tesettürü gösteriş ve süs için kullanmaktadır. Tesettür dışarıdaki kötü gözlerden kendini korumak Allah’ın emrini yerine getirmek için kullanılmalıdır. Dikkat çekecek renkli dar pantolon gibi haram olan kıyafetlerden kaçınılmalıdır.

Öncelikli olarak yeni sezon tesettür giyim denilince akla hemen renk kombinleri gelir hangi renk moda hangi tonlar sezona ait. Ancak bir mümine’nin aklına tesettür denildiğinde kapalı olması dikkat çekmemesi gelmelidir. Oysaki şimdiki sezonlarda nasıl topuz kullanılırsa daha kaba durur, başörtü nasıl yapılır ise dik durur, hangi renk, hangi kıyafet kullanılırsa daha dikkat çeker düşünceleri yer almaktadır. Ancak Allah’ın emrine uyabilmek için kesinlikle topuz kullanılmamaktadır.

yeni sezon giyim tesettürDar kıyafetler, vücut hatlarını belli edecek kıyafetler kullanılmamaktadır. Özellikle pantolon kullanımı hakkında kesin bir emir vardır. Bayanların pantolon giymesi istisnasız haramdır. Ancak yeni sezon tesettür giyim tasarımları yapan firmalar genellikle pantolon tunik kombinleri oluşturmaktadır. Renk renk pantolonlar üzerleri için renk renk tunikler. Kadın tunikle de olsa pantolonu kullanmamalıdır. Bir bayan her şeyi ile bir erkekten farklı olmak zorundadır. Peygamber efendimiz; kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet okumuştur. Moda kadını farzdan uzaklaştırmak için kullanılan bir piyondur.

Tasarımcıların amaçladıkları sadece mümin hanımlarımızı yeni sezon tesettür giyim diyerek kadını caddeler de sokaklarda manken yaparak kullanmaktır ve dini kullanarak para kazanmaktır asıl amaç. Moda uğruna ehlisünnet ayet ve hadisler çiğnenmektedir. İslami çağ dışı bırakmaktır moda. Tesettür sadece başı kapatmak değildir. Tesettür denilince birçok konu ele alınmalıdır. Kendi muhasebemizi kendimiz yapmalıyız. Şık, tasarım, moda, dar gösterişli, rengarenk kombinler mi yoksa Allah’ın emir ve yasaklarımı diye düşünerek kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz.

Bütün bu haramlardan uzak kalmak için yeni sezon tesettür giyim kıyafetlerini gözden geçirerek inceleyerek kullanmalı ve şimdi Allah’ın rızası ve cennetine girebilmemiz için yukarıda belirttiğimiz tüm konuları tüm detayları ile ele almamız gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın