Tesettürde Örnek Giyim

tesettur-elbiseMerhabalar hemen hemen her gün sokaklarda caddelerde evimizde gördüğümüz örnek bir giyim tarzı olan tesettürden bahsedeceğiz. Tesettür yalnızca başını vücudunu kapatmak değildir aynı zamanda o giyim tarzını yaygınlaştırma ve halk içinde sevilen bir giyim kuşam biçimi olduğunu unutmamak lazım. Bazıları tesettür giyinenin iyim kuşamından şikâyetçi olanlar bile var onlara hak veriyorum nedeni ise tesettür giyinen bayanın giyinirken özen göstermeyerek karşı tarafı etkilemek yerine maalesef onu bu giyim tarzından tamamen uzaklaştırmakla beraber bu giyime bakış açısını da kötüleştirir.

Ben eyer tesettür giyilecekse kesinlikle muhafazakârlık bir yana bir bayanı daha olgun ve gösterişli kılmakla beraber güzelliğine ve iç dünyasının daha güzel olduğunu ve bu güzelliğini tesettürle dışa vurduğunun bir göstergesi olarak kullanmaktadır. tesettürü bence her bayan giymemeli giyinirken yakıştırmalısınız hem kendinize hem de çevrenize uyum sağlayan yadırganmayan bir şekilde giyindiğiniz takdirde kesinle olumlu görüşler alınıyor.

Ama tesettür giyindin bunu yakıştıramadığın zaman çevreden bu sefer tesettür giyim sanki yanlış bir giyim şekliymiş gibi size yansımaktadır. Onun içindir ki tesettür elbise giyimi kadar alımı da çok önemlidir. Size yakışmalı üstünüzde elbise ben buradayım diyebilmeli hem sizin güzelliğinizi hem de elbisenin kendisi göze girmeli ki sizden görenler ha böyle bir giyim şekli var ve bence çok güzel geçende gördüm çok güzeldi dediğinde bir özenti bir giyim şeklini arkadaşlarınıza da sevdirmiş olursunuz.

Ama dediğim gibi tesettür giyim o kadar hassastır ki en ufak bir ayrıntıyı kaçırdığınızda bütün takım giyiminizi mahvedebilirsiniz ama ince dokunuşlarla da elbiseyi üzerinize uyumlu kılabilirsiniz. Onun için tesettür elbise alırken giyinirken ve hangi ortamlarda bulunacaksak ona göre tesettür elbisemizi seçersek o ortama ayak sağlamak bir yana tesettür elbisemizin tanıtımını bile yapmış oluruz.

Aslında diğer elbiselere göre ne kadar rahat şık ve kullanışlı olduğunu üzerinizde rahat hareket ederek anlattığınızda inanın ertesi gün tesettürlü elbise kullanan giyinen birçok bayan arkadaşınızı görebileceksiniz.

Tesettürlü elbise giydiğinizde günlük hayatta çok kullanışlı bir elbise türüdür bunu bayanların seçmesinin nedenlerinden biride her yerde gönül rahatlığıyla giyilebilmesidir. Giyildiği ortamda giyen insanın hareketlerinde kendini özgür hissetmesi de yani kendisine bir özgüven gelmiş oluyor aslında bu elbiseyi seçmenin nedenlerinden biride budur.

 

Bir cevap yazın