Tesettürde Günlük Elbise Modası!

 tesettür günlük elbiseTesettür Giyimde Günlük Elbiseler Çok Tercih Ediliyor!     Tesettür günlük elbiselerin çok tercih edilmesinin sebepleri arasında rahat kullanım, kumaşın esnekliği ve rahatlık ile şıklığı aynı anda elde edebilme kolaylığı sayılabilir. Tesettür giyimde günlük elbise modellerine bakıldığı zaman çeşitliliğin fazlalığı göz alıcı gelecektir.

 

Tesettür Günlük Elbiselerinde En Çok Tercih Edilen Modeller Hangileri?

Tesettür giyimde günlük elbiseler arasında en çok tercih edilen modelleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkün.

1- Cep Detaylı Spor Elbiseler; Cep detaylı spor elbiseler, genelde spor görünüm elde edilmek amaçlı kombin edilmektedir. Bu tip elbiselerde genel olarak renklerin çift renk kullanıldığı, yumuşak ve geçişli, degrade biçimde tercih edildiği daha çok görülmekte. Spor olduğu kadar, tamamen ayakkabı seçimi ile klasik bir görünümün de elde edilebileceği tarz bu elbiseler tesettürlü hanımlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

 

2- Etekleri Pileli Sade Elbiseler; Etekleri pileli sade elbiseler, etek bölümüne kadar sade gelen, etek uçlarında pileler ile hareket katılmış, daha çok klasik giyime yatkın elbise türleridir. Siyah, lacivert tonları daha çok tercih edilmekte beraber, topuklu çizmeler ile kombin edildiğinde çok asil ve şık bir görünüme sebep olmaktadırlar.

 

3- Kuş Gözü Detayı Elbiseler; Kuş gözü detaylı elbiseler, daha çok yaka bölümünde kuş gözü detayının bulunduğu, bunun dışında fazla bir hareket katılmayan, sade ve şık bir görünümü hedefleyen tesettür günlük elbiselere örnek olarak gösterilebilir. Bu tip elbiseler için daha tercih edilen ayakkabı modelleri ise daha yoğunlukta olarak düz tabanlı botlar, klasik ayakkabılardır.

 

4- Kot Elbise: Kot elbiselerin modası tesettür günlük elbise modellerinde her daim devam etmekte. Her mevsim kotu kombin etmek mümkün. Her tarz ayakkabı, hemen hemen her çeşit aksesuarı kot kumaş ile uyumlamak mümkün. Yapısı gereği hem spor hem de klasik bir görünüme yatkın oluşu sebebiyle, tesettürlü hanımların yoğun ilgi gösterdiği modellerden biri de kot elbise çeşitleri. Kimisinin yaka ve kol kısımlarında daha çok metal, altın rengi, gümüş rengi aksesuarlar, kimisinin eteklerinde işlemeler, kimisinin yaka kısmında etnik çalışmalar yapılması sebebi ile modanın öncü modelleri arasında sıralamak doğru olacaktır.

Bir cevap yazın