Tesettürde giyim nasıl olmalıdır?

 

tunikTesettürün asıl dinimizdeki yeri kadınların ayak bilekleri, el bilekleri ve yüzleri hariç her yerinin örtünmesidir. Aynı zamanda da vücut hatlarını belli eden kıyafetler giymek, erkeklerin ve insanların ilgisini çekmek doğru karşılanmaz.

 

Günümüzde bir tesettür modasıdır ki almış başını gidiyor. Güzel giyinmek, kendini güzel hissetmek her kadının istediği bir şeydir. Bir kadının kendini güzel hissetmesi onun özgüvenini arttırır. Yalnızca şunu söylemem gerekiyor ki tesettür Allah rızası için, ibadetlerimizi yerine doğrusuyla getirmemiz için Allah’ın bize emrettiği örtünme şeklidir. Namahrem denen bir şey vardır hepiniz bilirsiniz.

 

Bir kadın eğer ki kendini güzel göstermek istiyorsa bunu yalnızca helali olan eşine göstermelidir. Dinimizce dışarıdaki erkeklerin bir kadını güzel görmesi, iç geçirmesi, göz göze gelip o kadının hakkında aklından en ufak namahrem bir şey geçirmesi bile zinadır, en büyük günahtır, haramdır. O yüzdendir ki tesettür modaya ayak uydurmaktan artık vazgeçmelidir. Eğer ki tesettür giyim başlığı altında satış yapılacaksa ve örtüsünü seven müslüman bir kadın bu ürünlerini satın alacaksa dinimize ve emredilene uygun olmalıdır.

 

           Tesettür giyim üzerine çalışan bir modacı düşünelim. Elbette ki modaya ayak uydurmak herkesin hakkı fakat önce tesettürle ilgili edinilmesi gereken bilgiler edinilerek ayetler okunarak, tesettürün dinimizdeki yeri araştırılarak üretime geçirilmesi gerek. Tesettür giyim adı altında olan tunikler günümüzde daha modern karşılanır, genelde altına pantolon giyilerek kombinler yapılır. Kadının şık görünmesi için yapılan bu denli olaylar aynı zamanda dinimizde emredilene uymamakta ve bizleri uzaklaştırmak da. Önemli olan insanların sizleri beğenip beğenmemeleri değil tabi ki sizin tesettürünüze kendinize ibadetinize sahip çıkmanız.

 

Artık önüne geçemediğimiz şekilde hızla ilerleyen bu tesettür giyim modası satıcılarının dikkat etmesi gereken şeyler var. Kıyafetlerin boylarının olabildiğince uzun ve kesimlerinin olabildiğince geniş olmasıdır. Alıcının da tek yapması gereken hatlarına yapışmayacak, kısa olmayan, insanların dönüp bakarak gözleriyle kendilerini tatmin edecek ya da kendilerine ‘bu nasıl bir tesettür?’ dedirtmeyecek şekilde kıyafetler seçmeleridir. Eğer ki sizde tesettür giyim hakkında bilgiler almak istiyorsanız.

 

Ayetlerimizi okumanız yeterlidir. Tesettür kıyafetlerine internet ve sosyal medya araçlarından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Dışarda bulamayacağınız birçok modaya ayak uyduran ürünleri bulabilirsiniz. Tesettür kıyafeti giyinmeden önce ne giydiğinize ve asıl bize emredilenin ne olduğuna bakarak kıyafetlerinizi seçebilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın