Tesettürde Feracenin Yeri ve Önemi

feraceTesettür kelime olarak örtünmek, gizlenmek anlamları taşımaktadır. Özellikle son zamanlarda kadınların tesettür tarzını benimsemesi modacıları tesettür kıyafetleri tasarlamaya itmiştir. Günümüzde birçok kadın tesettür kıyafetlerine oldukça önem vermektedir.

 

Kadınlar rahatlık, şıklık, zarafet gibi birçok şeyi aynı anda istemektedirler. Bunu bilen tasarımcılar da tesettür kıyafetlerini bu yönde tasarlamaktadır. Özel tasarım kıyafetleri son zamanlarda artması tesettürü benimseyen kadınlar için büyük önem taşımaktadır. Böylece kadınlar istedikleri her tarza uygun kıyafetleri rahatlıkla bulabilmektedir.

 

 Tesettürün En Çok Tercih Edilen Kıyafetleri ve Feraceler

 

Tesettürde dış giyim tarzı da oldukça büyük önem taşımaktadır. Çünkü dış giyimler kıyafetleri ve kombinleri tamamlayan en önemli kıyafet parçalarıdır. Tesettürde kadınların en çok tercih ettiği tesettür kıyafetleri ferace, kap, tunik, tesettür abiye, tesettür mayo, tesettür eşofman, etek, şal eşarp ve pardösü olmaktadır.

 

Ferace modelleri genellikle ayak bileğine kadar uzanan ve dış giyim unsuru olan tesettür parçalarıdır. Feraceler genellikle bahar ve yaz aylarında kadınların en çok tercih ettiği dış giyim parçalarıdır. Dolayısıyla feraceler mevsimlere göre farklı renklerde, modellerde ve tarzlarda üretilmektedir.

 

 Tesettürde Ferace Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Kadınlar kıyafet seçiminde özellikle dikkat etmektedir. Ancak dış giyimler tüm kombinleri tamamlayacağından dolayı ayrı bir özen gerektirmektedir. Bunun bilincinde olan kadınlar feracelerini nasıl seçeceklerini bilmektedirler. Feraceler günlük kombini tamamlayalım en önemli parçalardandır.

 

 Ferace seçiminde özellikle dikkat edilmesi gereken nokta feracelerin kumaşıdır. Kumaşın mutlaka terletmemesi gerekmektedir. Genellikle yaz aylarında tercih edilen feraceler terleyen kumaştan üretildiklerinde eğer renkleri de siyah tonlarındaysa hoş olmayan izler ferace üzerinde belirecektir. Ayrıca feracelerin sıkı olmayan ve içi belli etmeyen kumaştan üretilmesini de dikkat edilmelidir.

 

 Tesettür Modasında Ferace Modelleri

 

Tesettür modası günümüzde oldukça geniş seçeneklere sahiptir. Birçok farklı modeli bulunmaktadır. Uzun kollu ve ayak bileğine kadar uzanan modelleri ile renk renk, çeşit çeşit ve ışıl ışıl modeller tasarlanmaktadır.

 

Son dönemlerde feraceler kadınların en çok tercih ettiği dış giyim kıyafetlerinden olmuştur. Hem rahatlıkları hem de her yere uygun olmaları feraceleri tesettürün en özel parçası haline getirmiştir.

Yeni sezonda indirimli fiyatla feraceler: https://www.modaselvim.com/ferace

 

Bir cevap yazın