Tesettürde Etnik Desen Modası

 

C.M.N - Hırkası Lazer Kesim 2'li Takım PL660 Zümrüt (1)Tesüttür giyimde farklı tarzlar yaratmak için kullanabileceğiniz alternatif desenlerden biri de etnik desenlerdir. Özellikle on dönemde tesettür giyimde sıkça kullanılan bir desen haline gelmiş ve oldukça hoş kombinleme seçenekleri yaratmıştır. Kıyafetlerin modelleri konusunda oldukça titiz davranan kadınlar günümüzde artık desenler kullanarak giyim tarzlarında farklılık yaratmaya çalışmaktadır. Kadınların bu desen tutkusu da tesettür modasındaki tasarımcıları harekete geçirmiş ve ortaya çok güzel ürünler koymuşlardır. Oldukça şık bir duruşu ve kendine özgü bir havası olan bu tasarımlar, kombinleme kolaylığı ile ultra bir rahatlık sağlıyor. Etnik desenlerle bitlikte tesettür giyime geleneksel ve otantik bir kullanım alternatifi sağlanmış oluyor.

 

Etnik Desenli Etek Kullanım Alternatifleri

 

Etnik desen etek modellerine genellikle beyaz, kahverengi ve krem renklerinde tasarlanmıştır. Bunun dışında kiremit ve kırmızı renklerde desenler deki etekler de etnik desen modasını çeşitlendirmektedir. Etnik desenli eteklerinizi kombinlerken dikkat etmeniz gereken şey desende hakim olan renge göre eteğin üzerine giyilecek kıyafetin renginin belirlenmesidir. Desende hakim olan renkte veya ona yakın renklerde kıyafetler giyerek renk geçişini yumuşatarak, estetik ve şık bir görünüm yaratabilirsiniz.

 

Etnik Desenli Gömlek Kullanım Alternatifleri

 

Etnik desenli kıyafet tasarımları daha çok gömlek üzerine yoğunlaşmış durumdadır. Etnik desenler oldukça dikkat çekici bir özelliğe sahip olduklarından dolayı kombin yapılırken kullanılan kıyafetlere de dikkat çekici herhangi bir desen bulunmayan düz renk bir pantolon veya etek tercih etmek daha uygun olacaktır. Böylece abartıya kaçmayan ve etnik deseni iti hale getirmeyen bir kombin yapmış olursunuz.

 

Etnik Desenli Tunik Kullanım Alternatifleri

 

Etnik desen kullanımında en dikkat edilmesi gereken ürün tuniklerdir. Tunikler bedenin büyük bir kısmını kapladığından desenler çok göz önünde duracaktır. Bu nedenle tunik kullanırken altına giyeceğiniz etek ya da pantolonların ve üstüne takacağınız şalın çok sade olmasına dikkat etmeniz gerekecektir. Böylece deseni öne çıkaran sade ve şık bir kombin elde edebilirsiniz.

 

Kombinlemede Küçük İpucular

 

Etnik desen kullandığınızda kombinler yaparken kullanabileceğiniz en işlevsel renkler kiremit ve sütlü kahve renkleridir. Bunun yanı sıra etnik desenleri kombinlerken eşarp yerine püsküllü şalları kullanmanız kombinizin daha bütünlüklü ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Bu şallarda herhangi bir desen bulunmamasına dikkat etmeniz gerekiyor aksi takdirde etnik desenin görünümünü boğabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın