Tesettürde En Çok Tercih Edilen Giyim Modelleri

 

tesettur-giyim-modelleriTesettür giyim türbanlı bayanların tercih etmiş olduğu giyim tarzına denmektedir. Tesettür giyim halk arasında muhafazakâr giyim olarakta bilinmektedir. Türbanlı bayanlar dışında da açık olan bayanlar tarafından çok yoğun olmasa da tercih edilir ve kullanılır. Günümüzde çok yaygınlaşan tesettür giyim modelleri alternatif olanları oldukça artmıştır.

Tesettür giyimde tarzını ortaya koyan bayanlar oldukça renkli ve göz alıcı modellerle karşımıza çıkmaktadır. Gerek iş hayatında gerekse günlük hayatımızda kullanmış olduğumuz tesettür giyim modelleri tüm zevklere hitap etmektedir. Bunun yanı sıra özel gecelerde, nişanlarda ve düğünlerde tercih edilen tesettür giyim modellerine göz attığımızda günlük giyime kıyasla daha ışıltılı ve daha dikkat çekici modellerdir.

Alışveriş siteleri, butik mağazalar ve alışveriş merkezlerinde rahatça bulabildiğimiz tesettür giyimi, kapalı bayanların olmazsa olmazıdır. Son zamanlarda tesettür giyimde çok fazla tasarımcı bulunmaktadır. Bayanların istemiş olduğu renk ve beden ölçülerinde sadece kendilerinde bulunan kıyafetler diktirmesi mümkündür. Tesettür giyimde en çok tercih edilen ürünler; uzun kollu ve yakası şal ya da eşarpla kapanabilen yaka kısmı kapalı olan tunikler ve tuniklerin altında rahatça kullanılabilecek pantolonlardır. Bunların yanında birçok bayanın çekmecesinden eksik etmediği rengârenk şallardır.

Birçok bayan kaç şala sahip olduğunu bile bilmemektedir. Giymiş oldukları tüm kıyafetler ile kombinleyebileceği şallar, olmazsa olmazlarıdır. Bu ürünlerin fiyatları kullanılan kumaşın cinsine göre değişkenlik göstermektedir. İpek kumaş içeren kumaşlar daha kullanışlı ve daha yüksek fiyatlıdır. Giyime ayrılan bütçeler bayanlar için önem taşımaktadır. Her bayan güzel ve zarif giyinmekten mutlu olur. Tesettür giyim İslam’ın uygun gördüğü bir giyim tarzı olması sebebi ile de tercih edilme oranı yüksektir.

Yeni evlenecek olan tüm bayanlar tesettür giyimine uygun gelinlik arayışına girmektedir. Kapalı gelinlik modellerini incelediğimizde dantel detayları ince olmayan ve içini belli etmeyen kumaşlardan tercih edilmektedir. Tüm kol ve yaka detayları yine tesettür giyime uygun şekilde kapalıdır. Günümüzde bu tarz modelde gelinlik bulmakta oldukça kolaylaştı. Tüm gelinlik satışı yapan mağazalarda kapalı modellerde bulunuyor. Tesettür giyim modelleri kendini yenileyerek ürün çeşitliliğini arttırmakta bu da kullanıcılarını oldukça kolaylık sağlamaktadır.

 

Bir cevap yazın