Tesettürde Dış Giyim

 tesettür kabanÖzellikle kış mevsimlerinin olmazsa olmazı vardır. Kış mevsimin de tesettür kaban seçimi çok önemlidir. En fazla dolapta bulunması gereken parçalardan biridir. Çünkü tesettürde dış giyimin önemi fazladır. Kışın daha kalın ama bol olan insan üstünde rahatsızlık vermeyen kabanlar tercih edilir. Moda olan peluş kabanlar çok daha fazla tercih edilmektedir. Hem daha fazla sıcak tutmakta hem de düz renk bir pantolon ve örtü ile kombinlenip hem sade hem şık bir kombin yaratılmaktadır. İspanyol paça pantolonlar da çok fazla tercih edilmekte ve üstüne dizlerin boyunda bir kaban ile kombin edilmektedir. Sonbaharda giyilmeye başlayan kabanlar kış sonuna kadar uzun süre tercih edilmektedir.

 

 Kaban Seçiminde Önemli Etkenler

 

Düğmeleri, kuşak seçimi ve düz sade renk kabanda boyuna atılan kürk şallar seçimde ön pladadır. Eski zamanlarda bu kadar çeşitli kabanlar bulunması zor ve güçtü. Oysa tesettür giyimde bazı parçalar çok önemlidir ve bunlardan biri tesettür kaban olduğu için çeşitliliği en fazla olması gereken parçalardandır. Cepli kabanlar kullanım açısından da rahat olmaktadır. Cep telefonu kullanımında cepleri kullanabilme olanağı çok rahat olmaktadır. Ekoseli kabanların modası şu an en göz önünde olan ve çok tercih edilen hem şık hem spor giyime uygun olan parçalardan biridir.

 

 Kaban Seçiminde Boy

 

Uzun boylu bayanlarda kaban seçimi uzun olmalı ve daha ince uzun görüntü verilmelidir. Öte yandan orta boylu ve biraz daha kilolu bayanlar için ise daha bol ve yine uzun kabanlar tercih edilmelidir. Kısa kaban zaten tesettür giyim de çok fazla tercih meselesi olmayacağından kabanı daha çok rengine, darlığına ve ara boy ile uzun boy olarak ayırt edip kombinleyebilirsiniz.

 

 Tesettür Giyimde Kabanın Rengi

 

Renk seçimini gidilecek mekana göre ayırt edilecek veya günün bölümlerine göre ayırmak gerekirse, geceye doğru şık olan hem gündüz hem gece tercih edilebilecekse daha çok düz renk olması gerekir. Tek bir mekan ve tek bir saat tercih edecekseniz en özgür kombinleyebileceğiniz zamana denk gelmişsiniz demektir. Siyah her zaman vazgeçilmez, vitrinlerin en gözdesi olarak göz önünde olmaktadır.

Bir cevap yazın