Tesettürde Dış Giyim Seçenekleri

Günümüzde tesettür giymeyi tercih eden kadınlar doğal olarak aynı şekilde tercih etmektedir. Tesettürlü kadınlar artık önceki nesillerden çok daha farklı giyiniyor. Bu durum, dünyadaki her şey değiştikçe değişen giyim seçimleri ve tercihlerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca kadınların ekonomiye dahil olması ve bu alandaki varlığının artması giyim sektörünü de etkilemektedir. Başörtülü birçok kadın mesleğine göre günlük yaşamda, yolda, işyerinde – özellikle resmi işyerlerinde – kıyafetlerine bakmak zorunda kalıyor. Bu, dış cephesinin iyi görünmesi gerektiği anlamına gelir.

Dış giyimde insanların dışarıdan bakıldığında üzerinde göründükleri kıyafetler, ayakkabılar ve aksesuarlardır. Tesettür için incelediğimizde kadınların saçlarını örtmek amacıyla kullandığı şallar, eşarplar, üzerlerinde giydiği tunikler, gömlekler, bluzlar, altlarına giydiği pantolonlar, etekler yada bir bütün halinde olan elbiseler, takım kıyafetler, bunun yanında takılan çantalar ve ayaklarına giydiği ayakkabılar, hatta takılan takılar ve saatler tamamıyla dış giyimi içermektedir. Bunun yanı sıra mevsime göre tesettürlü olan kadınların giydiği ceket, trençkot, kaban, mont, ferace, pardösü yeleklerin yanı sıra soğuk havalarda giyilen eldivenler ve takılan atkılar hatta denize veya havuza girerken giyilen haşemalar tesettür dış giyim olarak nitelendirilmektedir.

https://www.modaselvim.com/dis-giyim

Tesettür Dış Giyim Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tesettür giysilere uygulanabilecek pek çok seçenek mevcut ve bu seçenekler arkası kapalı kadınlara modayı yakından takip etme avantajı sağlıyor. Kapalı kadınlar, renk ve şekil seçenekleriyle istedikleri stilleri benimserken, şıklıkları ile göz dolduruyor. Kapalı bir kadının aynı zamanda şık ve rahat olabileceği kombinler yaratmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Kullanılan tunikler, bol kazaklar ve bunlarla kombin yapılabilen dış giyim ürünleri birbirini tamamlıyor. Aynı zamanda tesettür dış giyim üzerine giyilen uzun kabanlar, abaya, pardösü, kabanlar ve trençkotlar beyanı tamamlarken aynı zamanda kadın tercihini de artırıyor.

Tesettür dış giyim modelleri kadından kadına farklılık göstermektedir. Bazı kapalı kadınlar başörtüsü takmayı tercih ederken, diğer kadınlar palto veya uzun palto kullanarak kendi modasını yaratıyor. Kadınlar tesettür giyimde aksesuar kullanımına da önem vermektedir. Dış giysiden sonra kombine duvaklı bir kadının dikkat çektiği en önemli detay atkıdır. Giydiği kıyafetleri bir fularla eşleştirmeyi bilen bir kadın için zarafet kaçınılmazdır.

Tesettür Dış Giyim İçin Öneriler

Örtülü bir bayansanız, giyinmek sizin için daha zahmetli bir iştir. Bu, daha fazla giysi ve aksesuarınız olacağı anlamına gelir. Öneri almak için öncelikle ne tür başörtüsü olduğunuzu anlamalı ve seçiminizi o yönde yapmalısınız. Bir sonraki önceliğiniz sezon için başörtüsü seçmek. Tesettürü mevsime göre giymezseniz aleyhinize olur ve rahatsızlık duyan siz olursunuz. Örneğin; Türkiye gibi yazların sıcak, kışların serin geçtiği ülkemizi, serin tutmak için yaz sonu kıyafetlerle, kışların soğuğu durduracağı gibi alırsak kıyafetinizi seçin. Ardından, gideceğiniz yerin düzenli ve düzenli bir yer mi yoksa işyeriniz gibi resmi bir yer mi olduğunu belirlemeniz gerekir. Sonuç olarak bu yönde kıyafet seçmelisiniz.

 

 

Bir cevap yazın