Tesettürde Abiye Modası Modaselvim’de

Her yıl giyim sektörü farklı tasarımlar ile göz doldurucu koleksiyonları kadınların beğenisine sunmaktadır. Birçok moda tasarımcısı son yıllarda tesettür abiye konusunda farklı renkleri ve tasarımları birleştirerek tesettür modasına yeni bir akım getirmiştir. Abiye ile uyumlu eşarplar ya da aksesuar tesettür abiye giyimin farklı bir yanını ortaya çıkarmıştır.

 

Tesettür Abiye Renkleri

 

Bu yıl tesettür abiye modelleri arasında renkli tasarımların yer alması tesettürlü hanımların da ilgisini çekmektedir. Yeşil, mavi, pembe ve beyaz renklerin bolca kullanılması tesettür abiye giyimde renklenmesine yardımcı olmuştur. Abiye renklerinin yanı sıra abiye üzerine yapılan işlemeler ve desenler oldukça ilgi görmektedir.

Eskiden klasik renkler dışına çıkılmayan bu abiye seçenekleri son yıllarda birçok renk ve işleme ile hanımlara sunulmaktadır. Tesettürün en gözde parçaları olan tesettür abiyeler düğün, kına ve özel günlerde itina ile seçilmektedir.

 

Tesettür Abiye İşlemeleri

 

Abiyeler üzerinde yer alan taş işlemeler ve dantel işlemeler tesettür giyimde de yerini almaktadır. Özellikle bu yıl dantel detaylar moda olduğu için tesettür abiye modellerinin çoğunda güpür dantel tercih edilebilmektedir. Başörtüsü ile uyumlu renk ve işlemeleri olan abiyeler özel günlerde ayrıca dikkat çekici olmaktadır. Elbiselerin çoğunda yer alan dantel detaylar taş işlemeleri veya farklı işlemeler ile göz alıcı hale getirilmektedir.

Gelinlik gibi ağır işleme isteyen giyimler ise tesettür kombinin de ayrı bir el becerisinin yapılmasını sağlamaktadır. Renkleri ve işlemeleri ile göz dolduran tesettür abiyeler işçiliğe göre fiyatlandırılmaktadır.

 

Tesettür Abiyede Eşarp

 

Tesettür giyimin en önemli parçalarından biri olan eşarplar giyilen abiye rengi ile uyumlu bir şekilde tercih edilmektedir. Abiye ile aynı renk tercih edilmesi görüntü olarak da şıklık sağlayacaktır. Bunun yanı sıra abiye üzerinde yer alan işlemeler ile de eşarplarda süslemeler yapılmaktadır.

 

Tesettür giyimde abiye seçiminden sonra eşarp tercihi de mevsime göre yapılmalıdır. Sıcak havalarda daha çok serin tutabilecek kumaş türleri tercih edilirken kıs aylarında ise sıcak tutabilecek eşarplar tercih edilebilir. Bunun yanı sıra abiye ile uyumlu renkte olmasına dikkat edilmelidir. Böylece görüntü olarak şık bir görüntü elde edilmiş olacaktır.

 

Bir cevap yazın