Tesettür

İslam dininde kadınların kıyafetleri için örtünme anlamında kullanılan terimdir. Örtünme kıyafetleri için çeşitli kıyafetler bulunmaktadır. Çeşitli mağazalardan, internet sitelerinden istenilen tarz ve zevkte kıyafetler alınabilmektedir. Alınan mağazalardan çok sayıda kişinin alışveriş yapmasına dikkat ederek alışveriş yapılmalıdır.

Tesettür Nasıl Olmalıdır?

Tesettürde eli ve yüzü dışında bütün vücudunu örtmesi, açık kalmamasıdır. Giyilen bir elbisenin tesettür için uygun olması gerekmektedir. İç kısmı göstermeyecek şekilde kalın ve avret yerlerini örtecek kadar uzun olması gerekmektedir. Bunun için de altını gösterecek şekilde ince ve şeffaf olan bir elbise ile örtünme tam anlamıyla gerçekleşmiş sayılmamaktadır. Kadınların yüzleri ile ellerinden başka bütün bedenleri avret kabul edilmektedir. Bunun için avret sayılacak kısımların kapatılmasına özen gösterilmelidir.

Tesettür Giyimde Mevsimine Göre Nasıl Renk Seçilmelidir?

Tesettür giyim için birbirinden şık kıyafetler bulunmaktadır. Renklerin anlatış biçimleri bulunmasından dolayı her mevsime uygun kıyafet seçilmelidir. Bu yüzden her giyilen tesettür kıyafetin renkleri ve o renklerin uyumu oldukça önemlidir. Örneğin yaz ve ilkbahar da birbirinden renkli sıcak tonların seçimine özen gösterilir. Sonbahar da ise daha pastel tonlar, kahve tonları tercih edilmektedir. Kış ayları olabildiğince sıcağı absorbe edebilen renk tonlarının seçimine dikkat edilmelidir.

Tesettürde Yaz Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Tesettürde yaz mevsiminde tercih edilecek kumaş modelleri keten ve pamuktan olmalıdır. Yaz ayları için ideal kumaş türleri bu seçeneklerdir. Yaz aylarında tesettür giyimde renk tercihi olarak da sıcak renkler tercih edilmelidir. Model tercihi olarak uzun elbise, tesettür abiye ya da tesettür elbise seçilse de renk tercihi de önem taşımaktadır. Renk tercihinde arı, indigo, fuşya gibi renkler yazın canlı renklerine uyum sağlamaktadır. Sıcak havalarda siyah renlerden uzak durmalıdır. Çünkü bu renkler sıcağı daha fazla üzerine çekmektedir. 

Tesettürde Kış Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Her ne kadar kış aylarında üzerine trençkot ya da pardösü gibi çeşitli kıyafetler giyilse de girilen mekanda üzerine giyilen kıyafet çıkarılmaktadır. Bu nedenle kaliteli kumaşlardan hazırlanan renk tonuna uygun elbiseler tercih edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da sıcak tutan kumaşlardan oluşan kıyafetler tercih edilmelidir. 

Ürünlerimiz hakkında dafa fazla bilgi almak ve ürünlerimizi incelemek için https://www.modaselvim.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın