Tesettür Ve Tesettürlü Kıyafet Seçimi

 

tesetturTesettür kelime manası örtmek manasına gelir. Bizim bildiğimiz ise kapalı hanımların kıyafetlerine verilen isim olmasıdır. Tüm diğer moda türlerinde olduğu gibi tesettür modası da kendini her geçen gün yenilenmektendir. Etek, eşarp, bluz kap, ferace, pardösü, şal, tunik gibi kıyafetler tesettür kıyafetleri grubuna giren ürünlerdir. Hanımlar bu kıyafetleri seçerken hem eşarpların hem üst başın hem de çantalarının uyum içinde olmasını tercih ederler.

Birbirinden güzel ve şık eşarplar, gerek bluz ve gömleklerin üzerinde gerekse kap, ferace ve pardösülerin üzerinde farklı bağlama şekilleri harika bir görüntü çıkarırken kapalı hanımların amacı olan setretmeye hizmet ederler. Dış kıyafet dediğimiz ürünlerde ise hem mevsime hem de içinde bulunulan mevsime göre çeşitlilik fazladır.

Gerek kışlık gerek yazlık modeller usta bir işçilik ve gerçek bir stil uzmanının elinden geçtikten sonra vitrindeki yerini alır. Tesettür kıyafeti alacak bir hanım seçim yaparken tarzını belirlemeli nasıl bir kıyafetin içinde rahat olacaksa öyle bir seçim yapmalıdır. Hareket ederken ya da oturup kalkarken kendini sıkmayan, hatlarını belli etmeyen ve aşırı uç noktalarda olup dikkat çekmeyen seçimler yapması idealdir.

Örneğin fosforlu dediğimiz renkler yerine daha sakin ve baygın renkler, açık ve koyu renk bütünlüğüne uyumlu kombinler, boy ve kilo kriterlerinin gözetilmesi ve ten uyumuna da dikkat edilmesi daha doğal bir görünüm sergilemenize yardımcı olur.

Tesettür kıyafetleri ve eşarpları seçerken önemli nokta kumaşın ve eşarbın üretildiği maddenin niteliğidir. Yani kumaşların pamuklu ya da keten seçilmesi, eşarpların da özel işlenen ipekten seçilmesi sadece iyi bir görünüm için değil ayrıca, cilt sağlığının olumsuz etkilenmemesi için önemlidir. Kumaşı düzgün seçerseniz tesettürlü bir kıyafetle yazın sıcaklamazsınız ve kışın üşümezsiniz.

Tesettür kıyafetleri alırken çeşit bulmak önceleri daha zordu. Şimdi hem tesettür markaları hem de bu işin üretimini yapan firmaların sayısı arttığı için hem çeşit bulmak hem de kombin yapmak oldukça kolaylaştı. Hatta boy, beden ve kilo seçeneklerine göre seçim yapabileceğiniz online siteler sayesinde mağaza mağaza dolaşmadan alışverişinizi tamamlayabiliyorsunuz.

 

Bir cevap yazın