Tesettür Ve Tesettür Ürünleri

tesettürTesettür örtünme, gizlenme anlamlarına gelmektedir. Birçok kadın tesettüre bürünerek kıyafet seçimlerini buna göre yapmaktadır. Tesettür kıyafetleri genel olarak uzun kollu, yaka kısmı kapalı ve ayak bileklerine kadar uzun olan kıyafetlerden oluşmaktadır. Bu kıyafetler aynı zamanda vücudu sarmayan, şeffaf olmayan ve iç göstermeyen kumaşlardan üretilmektedir. Tesettür kıyafetleri günümüzde farklı model, kumaş ve çeşitlerde üretilerek tesettürlü kadınlar için kolaylıkla hem internet hem de birçok mağaza aracılığıyla satışa sunulmaktadır.

 

 Tesettür Kıyafetleri Hangileridir?

 

Birçok farklı tesettür kıyafetleri bulunmaktadır. Bunlar gömlek, tunik, uzun elbise, etek, ferace, tesettür kap, pardösü, geniş paça pantolon, uzun hırka, tesettür mayo, tesettür eşofman, şal, eşarp, tesettür abiye gibi ürünlerdir. Tesettürlü kadınlar arasında bu ürünler çok çeşitli olarak kullanılmaktadır. Tesettürlü kadınlar için birçok marka ve tasarımcı tarafından ürünler tasarlanmaktadır. Birkaç sene öncesine kadar tesettür modasında sadece belirli kıyafet parçaları varken şu anda her ortam için uygun olan tesettür kıyafetleri bulunmaktadır. Dolayısıyla tesettürlü kadınlar bu kıyafetleri tercih ederken de zorlanmamaktadır. Farklı renk ve farklı modellerde üretilen tesettür kıyafetleri kadınların her tarzda giyinebilmelerine olanak sağlamaktadır. Birçok genç kadın da tesettür kıyafetlerini seçmektedir. Dolayısıyla tesettür kıyafetleri tasarlanırken sadece ora yaştaki kadınlara göre değil genç tesettürlüler de dikkate alınmaktadır.

 

 Tesettür Kıyafetleri ve Seçimleri

 

Günümüzde tesettürlü kadınlar için üretilen farklı kategorilerde kıyafetler bulunmaktadır. Kadınlar kombin seçimi yaparken genellikle günlük rahat kombinler için tunikleri tercih etmektedirler. Tuniklerin altına geniş paça pantolon ya da kot pantolon seçerek rahatlık sağlamaktadırlar. Şık giyinmeyi seven kadınlar için de günlük şıklık için uzun elbiseler, gece şıklığı için de abiyeler en çok tercih edilen ürünler olmaktadır. Kadınların tesettür seçiminde kumaşlara dikkat etmesi gerekmektedir. Mevsime göre kumaş seçimi şıklığı tamamlayan en büyük faktördür. Çünkü kış mevsiminde kumaşların kalın, yaz mevsiminde ise ince ve yumuşak, terletmeyen kumaştan oluşması gerekmektedir. Dolayısıyla da kumaş seçimleri de şıklığı ve tarzı tamamlayacak en önemli unsurlardan biri olmaktadır. Tesettür kıyafet seçenekleri için birçok internet sitesi bulunmaktadır.

 

Bir cevap yazın