Tesettür Ve Güzellik

tesettür kombinYakın geçmişe kadar tesettür giyim piyasasındaki yetersizlik, tesettürlü bayanların seçeneklerini daraltıyor ve birçok kadını hazır dikime yönlendiriyordu. Artık hızlı bir gelişim gösteren bu sektör, günümüzde birçok renk, desen ve modelle, alıcılarına çeşitlilik sağlamaktadır. Yine de bu tasarımlarla kombin oluşturmak çok ayrı bir konudur. Peki, doğru bir tesettür kombin adına ne yapılması gerekmektedir?

 

Kombin; giyimde uyum sağlamak, yakıştırmak, görüntü akışında yumuşaklık anlamlarına gelmektedir. Tesettür kombin uygulaması için öncelikle renklerin uyumunu incelemek gerekmektedir. Birbirini boğan, ya da birbiriyle uyum sağlaması mümkün olmayan renkleri bir arada kullanarak uyumu yakalamanız çok zor olacaktır. Diğer giyimlere kıyasla daha çok parçanın olduğu tesettür giyimde, karışık, göz yoran bir görüntüden kaçınılmalıdır. Özellikle eşarp kullanılacak kıyafetlerde desen abartılmamalıdır. Zaten desene sahip olan eşarp altına, eşarbın renklerine uyum sağlayacak tek bir renkte elbise giymek daha doğru olacaktır.

Fakat şallar genellikle tek renk olduğundan, desenli, fazla renkli elbiselerinizi şal ile kullanabilirsiniz. Ayrıca her kıyafete göre farklı şal bağlama tekniklerinden faydalanmanız, uyumu arttırmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin ön detayı olan elbiselerinizde şalın arkaya atıldığı modelleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Tesettür kombin için renkler artık çok katı kurallar içinde tutulmamaktadır.

Uyumsuzlukların uyumunu yakalayabilecek, aynı yumuşaklığa sahip renkleri bir arada kullanarak değişik kombinler oluşturabilirsiniz. Renk geçişlerinizde doğadan faydalanmanız doğru olacaktır. Birçok tasarımcının da esinlendiği doğa sayesinde toprak tonları ile yeşilin uyumunu, gökyüzü mavisi ile beyaz gri tonlarını ve daha birçok doğadan esinlenilmiş renk uyumunu keşfetmiş bulunmaktayız.

 

Tüm bunların yanı sıra aslında en çok ihtiyacınız olan boy aynası ve objektif bir bakıştır. Kombin oluştururken kıyafet, şal ve eşarplarınızın üzerinizde duruşunu biraz inceleyerek doğru seçimler yapabilirsiniz. Bunun için geçişlere önem vermeniz gerekmektedir. Gözünüzü yoran, kombin içinde, oraya ait olmadığını düşündüğünüz takı ya da giyim parçalarını başka kıyafetlerde değerlendirmek adına kaldırmanızı öneririz.
Bir diğer tesettür kombin detayı ise makyajdır. Her ne kadar refleks olarak kıyafetinize uygun renklerle bir makyaj yapmak isteseniz de, tesettür giyimde en doğru makyaj, cilt tonunuzu temiz ve berrak gösteren, kusurları örtüp, yüz hatlarınızı ön plana çıkaran bir çalışmadır.

 

One comment

  • Öncelikle bu adresten aldığımız uzun sahte çıkarsa bize kim yardım etsin

Bir cevap yazın