Tesettür Tunikte Ayakkabı – Çanta Kombini Yapılır?

 

tesettur-giyim            Günlük hayatın giyim tercihi olan tesettür giyim tunikler ayakkabı çanta uyumu kombinasyonları ile özel şekilde giyilebiliyor. Bu kombinasyonlar ele alındığında öne çıkan tunik ayakkabı kombinlerine şu şekilde değinebiliriz.

 

 Topuklu Ayakkabı ve Tunik

 

           Tesettür giyim tunik modellerinde çok sık kullanılmayan topuklu ayakkabı, modern tasarımlarla vazgeçilmez bir aksesuar haine geliyor. Topuklu ayakkabı ve tuniğin kombin haline geldiği örnek olan dantel detaylı tunik modelinde kullanılan topuklu ayakkabı tunik ile aynı renk olmalıdır. Bu renge zıt renkte olan pantolon tercihi ile çarpıcı bir tasarım sunulan modelde eşarp, pantolon tercihi ile aynı renktir. Bu kombine yakından baktığımızda örnek olarak bordo renkli tunik ve bordo topuklu ayakkabı kullanılırken beyaz renkli eşarp ve beyaz renkli kumaş pantolon ile özel bir kombin oluşturabiliyor. Tercihe göre kolye, kemer ve çanta da eşarp rengi ile aynı renkte seçilerek kullanılabilir.

 

 Tesettür Tunikte Spor Ayakkabı Seçimi

 

           Tesettür giyim tunik modellerinde kullanılacak bir diğer ayakkabı tercih eden spor ayakkabılarıdır. Spor ayakkabılar günlük tunik modellerinde kullanılırken tasarım olarak genellikle açık renkler kullanılıyor. İki şekilde kullanılan ayakkabı tercihleri öncelikle tunik ile aynı renkte olan spor ayakkabı tercih olarak öne çıkıyor. Örnek olarak beyaz renkli tunik ile kullanılabilen beyaz spor ayakkabı kombininde siyah kumaş pantolon ve siyah eşarp ile günlük hayat için sportif bir kombin oluşturulabiliyor. Tunik modellerinde kullanılacak bir diğer sportif ayakkabı tercihi tasarım ve bağcıklı spor ayakkabıdır. Bağcıklı spor ayakkabının kullanıldığı tunik ise püsküllü tunik modelleridir.

 

Püskül ve bağcık tasarımı uyum sağlayarak özel bir tasarım haline gelirken ayakkabının ve tuniğin beyaz ya da gri renkte olması uyumu artırıyor. Payetli püsküllü tunik modelleri bu kombin için özel bir tercihken mavi kot pantolon ya da mavi tayt ile girilebilen bu tesettür giyim kombinin unsurları siyah eşarp ile tam bir kombine dönüşüyor. Günlük giyim için tercih edilen bu modelin yanında büro ortamında da giyilebilen özel tuniklerle klasik tasarımlı spor ayakkabılar kombin yapılarak hem rahat hem de şık olan tesettür giyim tunik – spor ayakkabı kombilerine sahip olunabiliyor.

 

Bir cevap yazın