Tesettür Tunik

tunikGiyinmek biz bayanlar için, vazgeçilmez bir uğraş halidir. Neyi ne ile giymek lazım, hangi renkler birbirine uyum sağlar, hangi renkler bir arada kullanılmaz, tenimize tonlar gider. Yerine göre giyinmek, abartmamak ya da aykırı olmamak adına koşturur, dururuz.

Her bayanın giyim tarzı ve zevki başkadır. Kimi daha dikkat çekici giyinmeyi, dar ve kısa olan kıyafetleri tercih ederken, kimi de daha uzun ve bol olan vücut hatlarını belli etmeyen giysileri giymeyi seçer. Genel olarak tesettür giyim adı verilen tarzda giyinen bir bayanın üst olarak ilk tercihidir tunik. Uzun ve dökümlü duruşu nedeniyle çok daha rahat hareket imkânı sağlar.

Çoğunlukla dizlere kadar iner ve baseni kapatır. Bu özelliklerinden dolayı, genellikle kapalı bayanların tercih ettiği tunik, başı açık birçok bayan tarafından da giyilmektedir. Tekstil ürünlerindeki çeşitlilik ve farklılıklar tunik modellerine de yansıdı. Penye tunikler, kot kumaşından tunikler ya da daha kalın yünlü kumaşlardan üretilen, bebe yaka, çift yaka, hakim yaka, gömlek tunikler, tunik elbiseler ya da bluz tunikler çeşit çeşit, model model…

Tunikleri taktığımız takı ve aksesuarlar ile çok daha şık ya da çok daha farklı bir modele dönüştüre biliriz. Seçtiğimiz çanta ve ayakkabının yapısına göre tunik, günlük ya da özel günlere uygun hale gelir. Bayanlar, önem verdikleri şeyleri seçerken biraz titiz davranır. Belki de bu yüzden birçok erkek eşine, annesine, yada sevgilisine alışveriş yaparken eşlik etmek istemez!

Renkli vitrin camlarındaki işlemeli, payetli tunikler arasında karar vermek, deneme kabinlerin de anlamadan geçen saatler ve son olarak da kasa kuyruğu derken zaman su olur akar adeta!

Sezon sonu indirimleri, yeni sezon modelleri işte bu iki yazı bayanları alışveriş moduna getiren en hızlı faktörlerdir. Gardolaptaki ilk tercihleriniz arasında tunik çeşitleri var ise, sadece model ya da tarz değişikliği yetmez. Sevilen modelin bir kaç rengi birden alınır. Eğer sarı bir pantolonunuz var ise, mor bir tunikle kombin yapmak doğru olur. Ama ya kırmızı pantolonla moru tercih edemezsin, ona da siyah harika olur.

O renkle bu olmaz şunla bu derken renklerde, modeller de çoğalır gider. Biz bayanlar sevdiğimiz giysimizle daha özgüvenli hissederiz kendimizi ve bu konuda tunik bayanlar için mükemmel bir seçenektir.

 

 

 

Bir cevap yazın